Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 11 d’octubre del 2013

PUIGMAL al CAVALL

Dimecres,  2 d´Octubre


Fa força temps que tinc a la "cartera" la Puigmal al Cavall, la vaig fer dues vegades fa molt de temps i gairebé no la recordo, a més he llegit per aquí de la semirestauracio...

Aquest dimecres l'Estruch no pot sortir, quedo amb el Jerry, serà la seva primera pujada al Cavall.


Sortim d'hora de casa, està previst un dia calorós, abans de les 9 comencem la 1ª tirada, en algunes ressenyes no la tenen en consideració..,  però recomano encordar-se  i passar alguna assegurança "vegetal“,  reunió amb 2 parabols, a un li falta la plaqueta i la femella.

La segona és una fissura, amb dos trams una mica mes tibats, V+, pots posar el que vulguis  Camalots mitjans, 0,5-0,75, amb 2 claus .


La tercera, sobre de la R pots posar un bon "fricandó" després agafes un cordino en un pont de pedra, val la pena entretenir-se en posar el teu propi cordino ja que a sobre ve un tram difícil, en lliure 6a+, 6b  ó A1, amb difícil  col·locació de friends,  nosaltres en A1,  després fissura de V + amb possible autoprotecció, al final un clau i flanqueig esq. de 2 m. fins la R.


Quarta  fissura encastament de V+  amb 3 parabolts,  després baixa de dificultat i amb roca rarilla,  diedre fins a la R,  possible autoprotegir-se  els últims metres .


Cinquena, encastament esquena-genolls i sortir fora a buscar parabolt, després pont de pedra amb baga llarga, a sobre tac fusta amb filferro (no ho hem tocat ...), aquí hem posat Camalot del 4, crec que lel nº3 aniria millor, a prop hi ha un spit sense plaqueta i per sobre burí molt vell també sense plaqueta (aquesta ultima la hem deixat, difícil de ficar) i després Vº  fins a la R.




Sisena, canvi de tema, petit flanqueig a esq. I placa amb roca excel.lent amb parabolts per artificial, nosaltres V+, A0.


Septima, per l'aresta de la esq.  parabols fins que es perd verticalitat V+, A0, després tram de IV º fins a la Moreneta .


Molt bona via en un entorn gairebé alpinístic, encara que en les ressenyes la graduació no és molt alta, ull, ja que has de auto protegir.te  i no sempre és fàcil.

Descens ,
1r ràpel des de la anella a la Moreneta, menys de 30m . fins R2 de la via normal.
2n ràpel de menys de 60m . per la fissura via normal, fins a terra.


El visa


1 comentari:

  1. BOe Boe !
    Felicitats per el bloc ! ;)
    som la colla que estavam pujan la punçola, el mateix dia que vosaltres la Puigmal.
    et deixo el meil pel tema fotogàfies ;)
    Salutacións!

    ResponElimina