Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 13 de desembre del 2016

VIA FALCONERA

DIMECRES, 07 DE DESEMBRE

Com cada dimecres hem quedat amb el Josep per fer una petita escapada,- les bones costums no es poden perdre-
Però aquesta setmana serà un xic diferent, per part del Josep aporta un company que no coneixem , en Josep Maria i per part meva ahir va trucar-me el Josep Lluis per afegir-se a la festa, total que serem quatre i tots ens diem Josep, tot un repte.!!
Finalment hem decidit fer dues cordades, el Josep Lluis i jo davant i el Josep i el Josep Maria darrere.


La via escollida és la Falconera al penya-segat del mateix nom, aquesta via ja la vaig fer amb un dels seus aperturistes, en Josep Sánchez, (en pau descansi), que va voler ensenyar-me aquesta petita joia ben amagada.


Per fer-ho una mica diferent entrarem des de la plataforma de la mala dona, tal com he vist a la ressenya d’en Joan Asin (la foto de la ressenya és seva), donat que no en tinc cap foto feta amb aquesta perspectiva.
L’entrada sense ser difícil és curiosa i amb un sol passatge, (ben assegurat), que fa que miris on poses els peus i les mans en la segona tirada.


La tercera tirada fàcil, caminant fins la surgència de la falconera
La primera tirada pròpiament de la via, la faig jo, una tirada de roca dolenta amb assegurances que alternen les noves i les velles, les primeres en bon estat però les segones millor ni mirar-les. La reunió en un nínxol al peu del díedre que marca la segona tirada.


La segona tirada esta assegurada amb equipament nou , però millor reforçar-la per anar més tranquil, reunió en un petit balcó força penjat.


La tercera presenta dues possibilitats, sortir a l’esquerra per progressar per terreny mes o menys fàcil o seguir el díedre recte amunt, les assegurances assenyalen aquest recorregut i nosaltres l’hem agafat, uns curts passatges verticals i ràpidament la paret s’ajup i entra en terreny dolent, moment de desviar-se a la dreta per anar a cercar la reunió.


La quarta tirada comença recte amunt per anar decantant-se poc a poc a l’esquerra fins a sortir a terreny arbrat on farem reunió en un gran pi blanc.


Una vegada tots a dalt enfilem el camí de tornada i directes al bar per fer la cervesa de rigor.

Darrerament no podem fer vies llargues però aprofitem per visitar llocs on la temperatura és agradable i podem escalar en tranquil·litat.

J. ESTRUCH

1 comentari:

  1. Renoi un aplec de Josep's ! maca i diferent aquesta entrada, l'haurem de probar.

    ResponElimina