Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 23 de desembre del 2016

VIA GEDE

DIUMENGE, 18 DE DESEMBRE

El més assenyat per avui  hagués estat quedar-me a casa per recuperar-me de la juerga d’ahir nit,- ja no tinc vint anys!!- però ha pogut més la felera per escalar i em desperto com sempre per preparar el material. A les vuit vindran a recollir-me per anar a fer una matinal. He guanyat una hora, per dormir més !!.



El nostre objectiu, la GEDE de la Trompa de l’elefant a Sant Benet. Primer de tot anem a esmorzar a Collbató  i d’allà directes al monestir per agafar el trenet que ens portarà a Sant Joan. No és el mateix fer l’aproximació de baixada que de pujada, je, je.


Per fer la via un xic més llarga agafem la primera tirada des de el primer revolt del camí a l’ermita de Sant Antoni la dificultat és baixa però cal anar en compte donat que no hi ha assegurances i una caiguda pot esser perillosa, nosaltres hem posat dos camelots força bons.


La segona presenta un díedre més vertical, però aquí ja trobem alguna assegurança, crec recordar un pitó, un burí i un parabolt.


La tercera és la primera tirada maca que trobarem, presenta un díedre en arc que cal remuntar fins que aquest s’acaba , aquest díedre és més difícil com més amunt i l’entrada a la reunió presenta uns moviments força exposats tot i que pot assegurar-se bé.


La quarta és curta i segons diuen feta en lliure molt difícil, nosaltres hem fet A0 i la reunió per sobre l’arbre característic de la fissura final.


La fissura final comença forta però molt franca d’assegurar pot entrar-hi tot el que vulguis i més, hem trobat a més del material de via, un parell de fissurers, la roca en aquesta part és molt bona i la reunió sota la bola somital.


La sisena no és difícil però no hi ha res i cal fer-la a pel, no he vist cap lloc per posar material.
Una vegada al cim un curt ràpel ens posta al collet i d’aquí a terra seguint la canal orientada al nord.
La baixada fins el monestir per les escales ha estat tranquil·la i com que el bar de la plaça esta tancat hem marxat directes fins Esparreguera per fer la cervesa de rigor.
Una bona matinal per no marxar gaire lluny de casa.

J. ESTRUCH




1 comentari:

  1. Una clàssica que mai et canses de repetir! la darrera tirada amb intuició e spot porar alguna cosa, Tri-cam, merlets...

    ResponElimina