Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 2 de novembre del 2017

BERNAT I AMALIA al FRARE

DISSABTE, 28 D’OCTUBRE

Desprès de l’escalada de dimecres, el cos demanava descans i varem quedar amb el Josep per fer una petita escapada per Ca la Montse.
Primer un bon esmorzar i desprès una passejada fins els frare per fer la via Bernat i Amalia dels germans Massó.
Jo al mateix temps vaig proposar-li fer també la via Josep Rigol a la monja.


Com sempre , quedem al bar Anna per esmorzar i acabar de decidir i fer la petar amb  els companys .
A l’hora de marxar som tres els que sortim, s’ha apuntat l’Enric i anem tot xino xano fins Can Massana.
Com que el Josep te un interès especial per fer la via del Frare, decidim començar per aquesta i si queda temps anirem  a fer l’altre.
Anem amb tranquil·litat , gaudint del paisatge i quasi sense adonar-nos ja estem a peu de paret.


Per repartir-nos les tirades decidim fer un parell de llargs cada un per tal de fer molts canvis de corda.
La primera tirada no és difícil però cal anar tranquil, als primers metres hi ha tres assegurances però aquestes desapareixen i de mitja tirada amunt la tirada està neta.


La segona comença  amb uns passos d’artificial per desprès sortir navegant a la recerca d’un pitó i superar una escletxa en lleugera diagonal a l’esquerra, hi ha un tram més delicat que la resta a mitja tirada sobretot si arribes a la zona en el moment que el sol esta fent el tomb, aleshores és molt difícil de veure res. La reunió està sobre la segona agulla.


La tercera és un canvi de reunió , cal superar la tercera agulla i endinsar-se en la canal de la vessant oposada fins a trobar uns burins vells, molt difícils de veure a primera vista.



La quarta tirada, artificial fàcil fins un forat situat uns quinze metres més amunt, l’equipament és molt antic amb burins molt grossos i molt bon estat. L’entrada a la reunió és un pas de tibar molt curt.


La cinquena tirada surt en diagonal a l’ esquerra, recte amunt segueix la via a la que pertany la tirada anterior (no sé quina via és). Aquesta tirada és de navegació amb les assegurances justes , molt estètica i ens deixa al cim.
Nosaltres hem fet un ràpel de 35/40 metres per la vessant Sud fins la reunió quarta i d’allà hem baixat per la canal fins agafar el camí del Frare.
Com que la via ens la hem agafat amb tranquil·litat veiem que anem justos per fer l’altre via i la cervesa, per tant decidim deixar la via i anar per la cervesa.

Una bona i tranquil·la matinal per Montserrat.

J. ESTRUCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada