Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 1 de juny del 2020

VIES NIU-CANAL + ATIC DE LA CODOLOSA

DIVENDRES, 29 DE MAIG

Encara que no sigui un dia normal de sortida, porto molt de dèficit de sortides per no aprofitar totes les oportunitats, per tant quan el Juan Carlos va dir-me que podíem sortir el divendres , no vaig dubtar-ho.
Quedem altre vegada a Collbató i a la mateixa hora, (creiem que tindrem temps de fer tota la meva proposta d’escalada).


La primera opció era anar per la zona de la Vinya Nova, però el fet de tenir que caminar un mínim de 45 minuts ens ha fet replantejar l’activitat i optem per quedar-nos a Collbató.
La proposta és, començar l’escalada per la via “Niu Canal” que encara no he fet i seguir per qualsevol de les vies del pis superior de la Codolosa.


No tenim gaire identificat el peu de via però algunes referències ens orienten i aviat la tindrem localitzada.
Una primera tirada que no fem sencera i ens quedem en una reunió inter mitja que trobem, just en acabar el tram més vertical.
La segona tirada és una rampa molt fàcil fins arribar a la canal.


La tercera tirada, creua la canal i s’enfila per l’esperó de la dreta de la canal per una placa lliça però ben assegurada i fa reunió just al cim de l’agulla.
La següent tirada, creua un collet ample per anar a cercar una placa ajaguda que pujarem per la dreta. No veiem cap assegurança però hem trobat tres ponts de roca muntats, senyal que anem, pel bon camí.


Teòricament ja tenim la via feta, però veiem que encara ens queda temps i anem a cercar el peu de via de l”Atic de la Codolosa”.
Aquesta és una via rebuscada però presenta dos panys de paret força interessants..


Un primer per una placa creuada per una feixa fins el cim d’una petita agulla.
La segona fa un flanqueig a l’esquerra caminant fins trobar un díedre que remuntarem uns vint metres fins una nova feixa.


Una vegada en aquesta feixa cal caminar una deu metres per situar-nos sota una placa on trobarem tres vies (la darrera vegada que vaig fer-la, tan sols hi havia una via). Remuntem per la primera que trobem tot enllaçant dues plaques i arribem al cim.


Ja hem acabat i amb les cordes arribem fins la drecera de Fra Gari . Per baixar , ens decantem per fer ho pel Camí de les Bateries i donar un tomb més llarg , però amb millor camí.
Total hem arribar al Muntanya, mitja hora desprès del que teníem previst, però estem satisfets

J. ESTRUCH

1 comentari: