Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 30 d’agost del 2021

TAKE A PEBBLE + ANARCOMA

 DIUMENGE, 29 D’AGOST

Fa temps que no baixem a escalar per Tarragona i com que donen fresqueta tot el dia, decidim baixar-hi per fer una escalada.

Aquesta vegada prenem el cotxe de l’ Isabel, així podré descansar de conduir.

Sortim com sempre sobre les vuit amb la intenció d’ aturar-nos per esmorzar a Ginestar.

Sense quasi ni adonar-me ja estem al pàrquing del Estrets i preparant el material. No tenim encara clar que fer però d’ entrada ens dirigim a la falconera per fer una via amb poca aproximació i retorn tranquil, la “Take the pebble”.

Aquesta via no te gaire graduació, però ens servirà com a contacte amb la roca.

D’ aquesta via tinc dues ressenyes amb noms diferents, però amb el llibre del Castellnou, s’ esvaeixen tots els dubtes, la via te aquest nom.

La primera tirada no presenta gaires dificultats tècniques encara que si que fa treballar el “coco”, poques assegurances en el recorregut, en total sis per a seixanta metres, o sigui que cal anar amb bons ulls per a localitzar-les.

La segona tirada, segueix la mateixa tònica, cinc assegurances per a seixanta metres. En aquesta tirada m’ ha costat una mica trobar la reunió i he acabat a una reunió propera a l’ esquerra, (creiem que es de la variant).

La tercera tirada comença amb roca trencada i desprès s’ enfila per un mur força vertical fent reunió a l’ esquerra d’ un gendarme descompost característic.

La darrera tirada, supera els darrers metres de la paret, per terreny trencat fins la carena.

La baixada es molt còmoda, cal anar a cercar l’ eix de la torrentera i pel millor terreny arribar al camí d’ aproximació.

Com que la via s ’ha fet curta, decidim anar pel segon objectiu del dia, una via a les “ Moles del Don”.

La primera intenció era fer la via “Obsesion continua”, però ens hem posat a la via “Anarcoma” i al adonar-nos ja érem molt amunt i hem acabat per aquesta via.

La primera tirada, d’ uns trenta metres amb un parell de passatges picants, però que es deixen fer bé. Hi ha sis parabolts.

La segona tirada ja son "figues d’ un altre pané", uns primers metres que es deixen fer, però poc a poc es posa molt “tiesa” . Algun tram he tingut que posat un estrep per continuar. Hi ha 14 assegurances i alguna un pel separada que t’ obliga a apretar.

La tercera tirada, també comença forta, tot i que un xic menys que l’ anterior, però amb les assegurances més separades. Trobarem també 14 assegurances .

En aquesta tirada decidim baixar, tan sols queda una rampa per arribar al llavi on hi ha els altres ràpels, si volem baixar per aquí, (tenim les sabates a peu de via), però com hem vist que totes les reunions estan preparades per baixar , cap problema !!!.

Amb tres ràpels som a terra i decidim que per avui ja en tenim prou. Ens hem guanyat la cervesa.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM.................................................    Take a pebble

APERTURISTES........................           Kush Mañez

COMPANYS DE CORDA..................... Isabel Notivoli

MATERIAL UTILITZAT....................     10 cintes expres

DIFICULTAT.......................................  V

NOM................................. .............       Anarcoma

APERTURISTES........................            Pepe, Carlos i Raúl

COMPANYS DE CORDA...................    Isabel Notivoli

MATERIAL UTILITZAT........................  14 cintes, estrep

DIFICULTAT...........................................   6a/Ae

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada