Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 4 de desembre del 2015

ESPORTIVA A CUBELLS

DIMECRES, 2 DE DESEMBRE

Ja estem a la recta final de l’any i el fred comença a apretar, però nosaltres encara ens resistim a esperar millors temperatures i seguim amb les nostres dèries d’escalar.
Aquesta setmana el VISA pot sortir, per tant , seguint amb les seves propostes volem anar a visitar alguna zona d’escalada esportiva que no coneguem. Hem consultat amb el David per alliçonar-nos i ens proposa acompanyar-nos  en aquesta aventura, ell vol ensenyar-nos una zona d’esportiva a la zona de la Noguera on hi trobarem vies del nostre nivell i del seu, i tots podrem escalar i gaudir-ne amb una temperatura bona.


La zona en qüestió és la de Cubells, a cavall entre Balaguer i Artesa on hi ha vies des de cinquè grau a vuitens.


L’aproximació a la paret, també és curta uns deu minuts de passeig tranquil i el lloc és encisador amb tota la plana als peus i ben arrecerat del vent.


En total hem fet cinc vies, comencem per la via Apache de cinquè superior, per fer seguidament la via escudella  de (6a+) , la següent ha estat l0Arc de Sant Marti  de cinquè superior i la via CARP de (6a+) i per acabar l’esperó Pompero de (6a). Aquestes són les vies que hem fet nosaltres però el David encara en volia més i a fet dues .de més potents, la via SIS  de (6b) i per acabar la via I lons Susan de (6c) que nosaltres ja no hem ni tastat.


La zona ens ha agradat molt i encara tenim teca del nostre nivell per a fer-hi un parell de visites més.



Jo encara he tingut temps d’ arribar a Esparreguera per anar a recollir la Martina a la sortida d’ escola.

J. ESTRUCH

2 comentaris:

  1. Doncs heu estat de sort! quan van obrir aquesta escola i es va publicar a Desnivel, hi vam anar de seguida amb el company d'aleshores, el Joan Hervàs, vàrem marxar amb la cua entre cames, no ens vam poder aixecar més d'una xapa, la roca era punxeguda a matar, súper abrasiva, i al company apretant se li va arrencar tot el pulpell d'un dit! amés l'equipament era alegre i el grau duríssim! suposo que actualment han fet moltes mes vies....pel que expliqueu i hauré de donar una segona oportunitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume,
      Les vies que varem fer nosaltres (de graduació baixa) es deixen fer, amb les assegurances un pel lluny però no masa.
      Si hi aneu gaudiras, segur!!!.
      Salut i bones escaldes
      Josep Estruch

      Elimina