Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 21 de desembre del 2017

VIA D'EN PITU + DINAR DE "SENIORS" MONTSERRATINS

DIMECRES, 20 DE DESEMBRE

Aquesta setmana és un xic diferent, la prioritat no és escalar si no més aviat passar una bona estona amb els companys.
Aquesta setmana fem la tradicional trobada d’escaladors montserratins “sèniors” i dic sèniors perquè la mitjana d’edat dels que ens concentrem no baixa dels cinquanta, bé, amb alguna excepció.!!


A les nou del mati ens trobem per confirmar la nostra assistència i desprès tots a cercar un lloc arrecerat per escalar una estona.
Avui m’he ajuntat amb els companys de Manresa, bé mes aviat del Bages per no ferir susceptibilitats de centralisme . Ells, que son uns grans coneixedors de la zona, m’han portat a fer la via d’en Pitu.


Hem estat cinc escaladors , distribuïts en dues cordades, una la formada per en Joan i jo mateix i la segona per l’Emili, el Ton i en Ramon.
La via presenta tres o quatre tirades i un canvi de reunió, depenent de les nostres preferències .


Nosaltres hem fet les dues primeres tirades en una sola de quaranta metres, els primers metres fàcils, però poc a poc la paret va redreçant-se i la part final força potent. Hi ha un tram graduat de (sis b) però que no ha sortit  però que hem solucionat amb tres passos de A0.


La segona presenta un canvi de reunió caminant fins el peu de la següent paret. Aquesta presenta una entrada potent però fàcilment escaquejable per l’esquerra, feta de forma directa, presenta un tram de sisè força factible.
La tercera segueix el mateix patró, un tram inicial suau per anar posant-se dret fins la reunió.


La baixada la fem per la mateixa via amb dos ràpels i directes  al Bruc on ens esperen els companys per fer un dinar multitudinari.

Aquest any anem amb tònica “in crescendo” i ens trobem unes cinquanta persones.

J. ESTRUCH

2 comentaris:

  1. Bona colla us vau juntar! hi faltàvem nosaltres. Bona opció la via d'en Pitu, llàstima que no surti el 6b ! mecatxis....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume,
      Ara com ara només surten quan sona la flauta, ja no estem per aquestes tibades. Som Sèniors !!!.

      Josep

      Elimina