Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 12 de juliol del 2022

PERFIL LOGARITMIC + GEDE

 DISSABTE, 09 DE JULIOL

Esparreguera segueix de festa i aprofitem que la gent dorm al mati per recuperar hores de festa per sortir a fer una escapada per Montserrat.


Avui amb la Isabel hem quedat en tornar a la Plantació per fer una via que voliem fer fa pocs dies però que al veure que tenia un rapel de trenta metres i nosaltres portavem tan sols una corda de cinquanta, varem decidir deixar-ho per a una propera sortida.

Avui , si. Portem dues cordes de cinquanta i podrem fer-la. Es tracta de la via Perfil Logaritmic a la Processó dels monjos, unes agulles amagades entre la Miranda del Sentinella i la Miranda de la Mamella.


En lloc de pujar per les escales avui decidim fer-ho per Sant Miquel , més llarg però també més comode.

Arribats a peu de via la Isabel busca una inscripció que diu haver vist en una piulada però no veiem ni rastre. Es igual, segur que és la via escollida i comencem l'escalada.


Els primers metres presenten una roca relliscosa i arrodonida, senyal de que quasi no li toca el Sol, però com més pugem millor es el tacte i l'escalada es fa més agradable.

A la tirada trobarem cinc parabolts i un pitó.

A la segona tirada, ja amb roca amb un tacte millor trobarem quatre assegurances que son un xic dificils de veure, però sabent que la tirada va amb tendencia a la dreta es localitzen, tot i que lluny.


La tercera tirada, presenta de sortida dues assegurances que es localitzen bé i no es fins quasi al final de la tirada que trobarem un pitó. La reunió la podem fer en un arbre al cim de l'agulla o en un collet on tindrem ombra assegurada.

La quarta tirada és curta, uns quinze metres i tan sols hi ha un parabolt per protegir el passatge més dificil. Fem reunió en un arbre arribant al cim.

Ara tan sols resta cercar el rapel que esta per la vessant oposada per la que hem pujat.


La nostra idea inicial era seguir escalant, ara la cara Oest de la Gorra Frigia però sembla que tothom a tingut la mateixa idea avui i a la via que voliem fer hi ha dues cordades. Enscal un canvi de plans i decidim posar-nos a la Gede on no hi ha ningú.

Comencem per les rampes inferiors i fem ua tirada llarga fins arribar a la reunió que hi ha a la feixa de darrera l'ermita de Sant Marti. Si mirem bé podrem trobar fins a quatre assegurances, molt dificils de veure.


La segona tirada, resegueix el diedre i no trobem cap assegurança, tan sols algun arbre i un parell de caps de burí sense plaqueta. Fem reunió amb dos parabolts.

La tercera tirada continuem reseguint el diedre, en aquesta tirada trobarem fins a cinc parabolts abans d'arribar a la reunió.

En la quarta tirada creuem el diedre que estem seguint per evitar coincidir amb la cordada que tenim a l'esquerra. Trobarem dues assegurances en una placa on cal navegar per trobar el millor recorregut i fem reunió en un petit llavi.


La cinquena tirada va a recerca d'un diedre protegit per un gran arbre que ja erns deixa al cim.

Dalt del cim trobem moltes cordades que baixen pels rapels de la via Rapsodia i per no coincidir o esperar, nosaltres baixem per la via Normal amb tres rapels equipats que anirem trobant mentre baixem.

La tornada la tornem a fer per Sant Miquel i directes al Bruc per fer la cervesa abans de tornar a Esparreguera per continuar amb la juerga de la Festa Major.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM......................................... Perfil Logaritmic

APERTURISTES...................... Germans Masó

COMPANYS DE CORDA.......... Isabel Notivoli

MATERIAL........................... 10 cintes

DIFICULTAT......................... V


DADES DE LA VIA

NOM....................................... Gede

APERTURISTES.................. V. Lopez, R. Carbó, E.Civis

COMPANYS DE CORDA........ Isabel Notivoli

MATERIAL.............................. 10 cintes

DIFICULTAT............................. IV





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada