Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 14 de novembre del 2022

VIA BAGES

 DIMECRES, 09 DE NOVEMBRE

Avui dimecres, surto amb el Josep que despres de fer els 65 anys li toca adaptar-se a la nova vida.

No esta acostumat a sortir els dimecres i cal ajudar-lo.


Com que anem sols, ens decantem per Malanyeu, jo tinc molte feina pendent i es un bon moment per tatxar alguna via i li proposo la via Bages. Despres volem localitzar les darreres vies obertes pel company Alarcon i acabar de fer el dia.

Ens trobem a El Rosal i marxem directes a Malanyeu on ja trobem un parell de cotxes aparcats.


Despres, sense preses anem fins el peu de via.

La via es dels companys, Baraldes i Panyella i esta completament equipada tan sols necessitarem unes vint cintes i un estrep si no volem apretar de valent.

Les dues primeres tirades son les més consistents.


La primera una placa vertical va molt enganxada a un diedre brut i herbos que delimita per l'esquerra la linea de la via “Delia” sense arribar a tocar.la. La primera reunió coincideix amb aquesta via.


La segona és la tirada més forta, tan es pot sortir per l'esquerra que han fet un recorregut independent o fer els primers metres de la “Delia” i despres flanquejar a l'esquerra per agafar la linea de la via.

Aquesta tirada presenta una placa fissurada dificil que si estas fort pot sortir en lliure, però jo he fe amb algun pas d'estrep.


La tercera tirada comença en un petit esperó per agafar un bosquet que ens porta al peu de la seguent placa. Nosaltres ens hem saltat aquesta reunió i hem anat directament a la seguent.


La quarta tirada comença amb una rampa per enfilar-se per un petit diedre on hi ha un pas on cal apretar i ja sense problemes fins la reunió que nosaltres ens hem saltar per arribar a un petit repla amb arbres on poder desfer.nos de les cordes i els peus de gat, ja que sortim caminant.


Ara voliem cercar les vies noves i creiem que eren al sector d'esportiva de “la Pona” però no hem trobat res, o sigui que retornem al cami de baixada i amb una petita excursió arribem al cotxe.

Avui ja en tenim prou.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM..................................................... Bages

APERTURISTES................................. J. Baraldes i F. Panyella

COMPANYS DE CORDA ................... Josep Aiguadé

MATERIAL ......................................... 20 cintes i estrep

DIFICULTAT........................................ 6a/A0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada