Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 20 de desembre del 2022

EL ULTIMO MOHICANO + D'OMBRES I LLUMS

DIUMENGE, 18 DE DESEMBRE 2022

Aquesta setmana tan sols puc sortir a fer una matinal, i proposo a la gent de Vilafranca quedar-nos per Montserrat.


Finalment decidim trobar-nos a Ca l'Anna i decidir que farem sobre la marxa.

A les 8,30 ja estem tots esmorzant i començant a decidir els nostres objectius, ens hem trobat cinc i mentre esmorzem arriva la Carme , amb que fa temps que no coincideixo, ara podrem fer dues cordades de tres.

Per reduir temps d¡aproximació i aprofitar al maxim per escalar , proposem anar a la Codolosa, je, je (aquesta paret tant criticada i el refugi que ens dona en algun moment).

Farem dues cordades, en Pere , l'Angel i el Josep aniran en una i l'Enric , la Carme i jo per l'altre.


Als meus companys els proposo anar a fer la via “ “El ultimo Mohicano” que és de les vies que menys he repetit de la paret i accepten .

La primera tirada comença igual que la via “ l'Avi trepador” però amb la primera reunió diferenciada, nosaltres la fem a la feixa, just darrera l'arbre caracteristic.

Aquesta tirada com que la varem fer no fa gaire, no ens costa gens trobar les assegurances.


La segona tirada s'enfila per la placa negre que tenim sobre, primer amb un passatge potent per a entrar-hi i despres molt més facil navegant per ella, el primer de corda no ha trobat cap assegurança però el darrer ha vist un buril , molt camuflat entre la molsa negre de la paret, hi ha algun forat per posar-hi flotants però la dificultat es baixa i podem pujar sense problemes.


La tercera, és la tirada dificil de la via, surt de la reunió i va cercar un diedre que tenim sobre on caldra superar un tram molt vertical, ben buscats podrem trobar fins a quatre burils en aquest tram i també podrem reforçar el tram amb algun microfriend i un camalot del número 2. Una vegada superat el tram trobarem la reunió a l'esquerra del diedre just acabada la placa. Aqui s'acaba la via, abans d'aqui sortiem caminant per una canal, però nosaltres encara tenim temps i proposem anar a les golfes de la Codolosa per fer la via “D'ombres i llums” que la Carme no ha fet.


Per sobre nostre encara podem fer una tirada més que esta assegurada per un parabolts en el seu tram central, aquest itinerari esta obert entre lavia “La tribu” i la nostre i ens deixa en el repla que seguirem par arribar al nostre seguent objectiu.

Arribats a peu de via, ens preparem per fer les tres tirades de la via.


La primera tirada és la mes lletja de totes, un espero rocos ens porta a una corda fixe per creuar un tram podrit i despres fins la reunió. Aquest darrer tram hi ha gent que l'ha redreçat i del dinal de la corda fixe va directe a la reunió, la tirada original baixava fins la torrentera i creuava una placa fina per tornar a pujar fins la reunió. Ara amb el pas de les cordades sembla que la part de la placa la gent no la fa i va directe a la reunió.


La segona tirada és molt bonica, comença amb uns passatges de bavaresa per arribar a una placa vertical on trobarem una roca de primera qualitat fins la reunió.

La tercera tirada , es la tirada mes mantinguda de la via, comença amb diagonal a l'esquerra per arribar a un petit esperó que seguirem fins sota un petit desplom, que flanquegem per sota i en un punt on s'insinua una fissura s'enfila recte a munt fins la reunió, que nosaltres ens hem saltat per fer-la uns metres més amunt entre uns arbres.


S'aqui ja amb el material recollit, fem una petita grimpada per arribar al cami.

Ara tan sols resta tornar al cotxe i aprofitar que encara tinc temps de fer la cervesa amb el companys abans de tornar a casa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................. El ultimo Mohicano

APERTURISTES............... Gabriel Romero i Xavier Arbat

COMPANYS DE CORDA....... Carme Cama i Enric Solé

MATERIAL ............................. 10 cintes, joc de micros i Camalot nº 2

DIFICULTAT............................. 6a


DADES DE LA VIA

NOM....................................... D'Ombres i llums

APERTURISTES..................... Antonio Alarcon

COMPANYS DE CORDA....... Carme Cama i Enric Solé

MATERIAL.............................. 11 cintes

DIFICULTAT............................ 6a


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada