Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimecres, 7 de desembre del 2022

VIA IVAN

 DIMARTS, 06 DE DESEMBRE DE 2022

Aquesta setmana marxem amb la familia i no tenia pensat sortir, però finalment no sortim fins dimecres i encara podre aprofitar el dimars per sortir, encara que sigui a fer una matinal.


La colla de Vilafranca, tenen el mateix pensament i quedem en trobar-nos a ca l'Anna del Bruc i acabar de decidir els nostres objectius.

Finalment som set i caldra repartir-nos per la zona.

Ens decantem per anar fins el Timbaler i fer alguna de les vies que hi ha per la zona.

Amb les propostes de cordades i vies acabem fent cordada el Josep i jo . Tenim com a objectiu la via Ivan, que jo tenia a la llista de pendents despres que fa un temps vaig començar-la amb el Gines, però a l'altura de la segona tirada, una tricada familiar estrunques la sortida i varem tenir que marxar sense acabar-la.


La primera tirada supera un diedre amb bona roca i assegurat amb pitons i parabolts, fent reunió en una rapissa abans del cridaner diedre de la segona tirada.

La segona tirada es mes dificil, primer cal superar el diedre i quan aquest perd verticalitat cal sortir a l'esquerra amb uns passatges molt verticals per anar a cercar l'aresta de l'agulla del Tambor fins quasi arribar al cim. Aquesta tirada esta assegurada amb tot tipus de material, trobarem, tacs, burils, espits i parabolts, una petita mostra de cada un.


La tercera tirada surt horitzontal a l'esquerra per anar fins la canal que separa el tambor del timbaler i una vegada a la canal cal baixar uns metres fins veure una reunió a la paret del Timbaler.

Nosaltres ens hem saltat la reunió i hem seguit escalant la seguent tirada, (error!!!), uns metres mes amunt el fregament de les cordes ens ha castigat de valent i hem arribat a la reunió amb un fregament important. Aquesta tirada esta ben assegurada amb parabolts, espits i pitons.


La tirada seguent i darrera supera la bola per una fissura cridanera a la nsotra dreta, comença amb un peit flanqueig fins a situar-nos sota la fissura, aquest flanqueig esta assegurat amb un pitó.

Ja a la fissura dos pitons ens donen la benvinguda en un primer tram desplomat, el segueix dos parabolts i un esparreg de parabolt on han fet desapareixer la famella i la plaqueta, despres , ja més allunyat un altre parabolt i un buri quasi a la sortida.


Una vegada al cim ens trobem als companys que ja han acabat la feina i ens esperen per baixar junts.

Mentre baixem ens anem repartint, alguns segueixen escalant i d'altres marxem a fer la cervesa, per avui ja en tenim prou i cal tornar aviat a casa

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM...................................................... Ivan

APERTURISTES................................... Enric Poblet i Jordi Martinez

COMPANYS DE CORDA ..................... Josep Aiguade

MATERIAL............................................. 12 cintes, estrep i joc de Camalots

DIFICULTAT........................................... 6b/A1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada