Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 16 de gener del 2023

VIA DEL FIDEL + TOSSUTS + DIEDRE

 DIUMENGE, 15 DE GENER

Sembla que ens agradi la incertesa !!!. Mentre molts companys cerquen la zona amb millor temps, nosaltres ens entestem per posar-nos a la gola del llop i aquesta setmana no pot ser diferent.


                                                           VIA DEL FIDEL

Quedem a mitja setmana amb en Pere Giró per anar al Ripolles, (la meteo diu que el temps aguantara fins la tarda), també s'apunten el Josep Riba i el Josep Aiguadé, tot i que finalment aquest últim s'ha escaquejat.

Nosaltres erre que erre , seguim amb els plans inicials i pugem fins “Cal Barricó” amb un mati fred peró clar, les boires passen rapides per sobre nostre per culpa del vent, però nosaltres amb la paret orientada a contravent, no notem res.


Amb el llibre del Luichy he localitzat una via que tenia controlada a l'esquerra del diedre de “L'hereu”, (fa uns anys al fer aquesta via , varem veure una corda a les plaques de l'esquerra però no sabiem que era, ara amb el llibre ja sabem que és la via “del Fidel”. És el nostre primer objectiu.


                                                          VIA TOSSUTS

Els primers metres de la via estan bruts, (no hem pensat en portar tissores de podar, tot i que ho recomanen i jo ja he tingut algun problema per aquest tema), pero es igual, tot i esgarrinxats pugem.


La primera tirada, tan sols te trenta metres i assegurat amb deu parabolts, la dificultat un xic superior al que diu la ressenya, crec que posar-li mig grau més seria més just. A part de la incomoditat de les herbes del primer tram, la resta va per plaques i es pot reforçar bé amb flotants, tot i que esta suficientment assegurada.


A la reunió, “mosqueo” hi ha una corda fixa a tota la segona tirada, pujant trobem parabolts en el recorregut fins un punt, per sobre del pas de 6b, (nosaltres hem fet un pas de Ae. Per sobre una placa, amb una cinta expres que sembla abandonada, més amunt continua la corda fixa i tot molt brut. La corda va fins un altre parabolt a uns deu metres i d'alla surt una nova corda que s,enfila entre matolls fins el que sembla el final de la via. (No es normal trobar una corda fixe a una via acabada)

Pero veient que aquest tram no esta net, decidim baixar fins el darrer parabolt i despenjar-nos fins la reunió. No sembla que estigui acabada la via ???. Llastima perquè per sobre es veuen unes plaques que la farien  molt mes llarga del que proposen.


Decidim baixar i anar a fer alguna via que estigui acabada de veritat.

Proposo anar a fer la via “Tossuts” que tot i que jo ja la he fet, cap dels meus companys la coneixen, i va agradar-me prou com per repetir-la alguna vegada més.


                                                             VIA DIEDRE

Els honors de fer de primer li deixem al Josep, i la gaudim de veritat, tot i que a les reunions ja comencem a notar la fresqueta.

Una vegada acabada aquesta via, no volem que el Pere marxi sense fer de primer i ens decantem per fer la via “del Diedre” que tenim a tocar.


Com que es curta la fem en un moment, però mentre decidim si fer una nova via, algunes gotes ens avisen que el mal temps s'apropa i decidim deixar-ho per a una propera visita.

Directes al cotxe i cami de casa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM........................................... Del Fidel

APERTURISTES ....................... Fidel Contreras

COMPANYS DE CORDA .......... Josep Riba, Pere Giró

MATERIAL ................................. 12 cintes, Joc de Camalots fins nº1

DIFICULTAT ............................... V+/Ae


DADES DE LA VIA

NOM............................................. Tossuts

APERTURISTES............................... Fidel Contreras, Josep Fons, Joaquin Hernando

COMPANYS DE CORDA.................. Josep Riba, Pere Giró

MATERIAL ........................................ 13 cintes, Joc de Camalots fins Nº 2

DIFICULAT ....................................... V+


DADES DE LA VIA

NOM................................................... Diedre

APERTURISTES................................ Fidel Contreras, Joaquin Hernando

COMPANYS DE CORDA ................   Josep Riba , Pere Giró        

MATERIAL.......................................... 10 cintes

DIFICULTAT........................................ 6a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada