Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 2 de febrer del 2023

VIES UCRAÏNA LLIURE + L'AMADEU FA 61 ANYS

 DIMECRES, 01 DE FEBRER DE 2023

Avui hem quedat per sortir amb el Lluis i el Gines, sense tenir gaire clar on anar.

Com que encara es aviat i tenim hores per davant abans no s'escalfi la roca, decidim anar a escalar a un lloc calentonet, ens decantem per Malanyeu.

Fem la parada obligatoria a “El Rosal” per esmorzar i ja trobem alguna cordada que ha fet la mateixa pensada que nosaltres.


Mentre esmorzem arriben més companys que porten la mateixa intenció, hi haura força gent a la paret.

Mentre esmorzem proposo anar a la paret de l'Altar, on tindrem alguna avantatge...... no hi va gent i tindrem Sol tot el dia, a més el cotxe el dexarem al Sol.

La paret de l'Altar no es una paret gaire cobejada, però hi ha alguna via potent, nosaltres ara obviarem aquestes vies potents i ens decantem per anar a la zona esquerra on els companys Alarcon i Rovira han fet campanya i han obert vies, que ja he fet, però la darrera via oberta a la zona, encara no.


Aparquem a les feixes de sobre la casa de la Solana i fem l'aproximació, que ara, una vegada feta ja recordo perfectament.

El nostre objectiu , la via “Ucraïna lliure”.

Com que conec les vies de la zona no ens costa gaire trobar el peu de via, a la dreta de la torrentera caracteristica que delimita la zona. Aquesta via es l'única que queda a la dreta de la torrentera i marca el peu de via amb una sageta , com a la resta de vies del sector.


La primera tirada comença per un diedre i no ha ha assegurançes visibles, tan sols en el recorregut de la tirada trobarem alguna baga en arbres i un pont de roca.

La segona tirada és curta comença superant una fissura on hi trobarem un parabolt i una soca llaçada, per sobre una placa de pedra arrodonida amb un parell de parabolts i finalment a l'altura del darrer , cal fer un flanqueig a la dreta per anar fins un arbre on hi ha una baga amb mosquetó de ferro per baixar en rapel, aquesta reunió ens la hem saltat i hem fet la seguent tirada junta, (tot i que es millor fer la reunió per estalviar-nos acabar la seguent tirada tibant de la corda pel fregament).


Aquesta tercera tirada segueix amb la roca arrodonida i força bruta de fulles i terra amb un passatge un xic més dificil abans d'entrar a la reunió, també en un arbre amb un mosqueto de ferro per baixar rapelant. Les assegurances en aquest tram son parabolts, tot i que les plaquetes de tota la via son plaquetes de burí petites.


La darrera tirada, tan sols te un parabolt a la sortida de la reunió , despres cal seguir la intuició i buscant el terreny més net fins la reunió en un arbre.

Per no tenir problemes amb els rapels de baixada, decidim fer quatre rapels,. De reunió en reunió i amb una sola corda i estalviar-nos sorpreses amb qualsevol dels molts arbres que hi ha.


Una vegada al terra, veiem que encara es aviat per marxar ianem a fer la via “ L'Amadeu fa 61 anys”.

Reculem uns metres pel cami d'aproximació i localitzem el peu de via.

La primera tirada tan sols trobarem tres arbres llaçats amb una baga, son dificils de veure, però la intuició i el terreny ajagut permet anar buscant-los fins a trobar el bon camí.


La segona tirada es curta, però molt bonica, una placa plena d'incrustacions fossils i a més , protegida per dos pitons.

La tercera , es la tirada més assegurada, trobarem tres pitons cassolans i dues bages a arbres i la tirada acaba en una placa que sembla que tingui de continuar, però que per sobre ja tot és bosc i terra.

La via es baixa en rapels que també hem fet amb una sola corda, tot i que aquests son més directes.


Ara ja en tenim prou, baixem fins el cotxe i directes al Rosal per fer un bon dinar. Aqui trobem als mateixos companys que hem trobat a la pujada, ells també han tingut la mateixa pensada.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM............................................... Ucraïna Lliure

APERTURISTES ........................... A. Alarcon, J. Rovira i J. Prat

COMPANYS DE CORDA ............. Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL.................................... 10 cintes (opcional joc camalots)

DIFICULTAT .................................. V


DADES DE LA VIA

NOM.............................................. L'Amadeu fa 61 anys

APERTURISTES........................... J. Rovira, A. Alarcon

COMPANYS DE CORDA............. Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL ................................... 10 cintes

DIFICULTAT.................................. IV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada