Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 15 d’agost del 2023

VIA POLIZEI A COMIOLS

 DIUMENGE, 13 D'AGOST DE 2023

Ahir per la nit vaig arribar de vacances i després de molts quilometres a l'esquena i una setmana de platja, la veritat que tenia “mono” de roca.


El Pere va dir-me que ells anaven a Benavent per fugir de la calor i caminar poc. Just el que necessito per recuperar sensacions i estirar la musculatura.

Ens trobem a Jorba com tenim per costum i anem a buscar al Benjamí que també s'apunta, total serem quatre i podrem fer dues cordades.

Anem directament a Benavent per tal de guanyar temps al Sol abans no ens escalfi i decidim que farem.


Primer ens decantem per la via Polizei del company Remi , tot i que sabem que ens farà suar.

Repassant el material resulta que algú s'ha deixat la corda i cal improvisar com ho farem, no ens queda més remei que fer una cordada de quatre per solventar el tema dels rapels.

L'aproximació a peu de via no es tant còmoda com anar a la seva veïna la “Joan Cerdà” i ens cal fer alguna grimpada i i el porc senglar per arribar-hi però com el peu de via el tenim mes o menys situat arribem sense problemes.


La primera tirada segons la ressenya és de cinquè superior tot i que jo la he trobat tant o més difícil que la segona i a més amb pitjor roca.

Les assegurances, primer un pont de roca que ni hem tocat, després un pitó i la resta parabolts a una certa distancia per donar-li morro al tema. Per entrar a la reunió encara trobarem un darrer pont de roca.

Una tirada per fer sense preses i amb el culet apretat i algun pas de A0 .


La segona tirada, amb roca molt més bona, però també molt més vertical, esta completament equipada amb parabolts i un pitó. Primer per sortir de la reunió , un tram vertical i obligat fins la primera assegurança, després anar fent amb tranquil·litat i amb algun tram més difícil.


La tercera tirada ja es més suau, comença amb una diagonal ascendent a la dreta fins anar a trobar les assegurances de la via Joan Cerdà per on acaba de sortir i cal seguir-la fins la reunió. Nosaltres la hem trobat al tercer parabolt, però després hem vist que no coincideix fins més amunt perquè a l'esquerra de la línea que seguim hem vist dos parabolts, però estan molt propers i no canvia gens la dificultat de la tirada.


A la reunió , encara queda un darrer tram de escalada fins el cim , que no hem fet, perquè el Pere i el Pep volen fer la via “Joan Cerdà” que encara no han fet.

Fem dos rapels per aquesta via i ja som al terra.

Ara acompanyem als companys a peu de via de la “Joan Cerdà” , el Benjamí i jo marxem al cotxe per esperar-los mentre ells fan les dues tirades primeres de la via, ja amb el Sol escalfant-los el clatell.


Una vegada tots al terra, marxem a Ponts per fer la cervesa de rigor i tornar a casa per descansar.

Ara a recuperar la rutina de cada setmana.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM............................................... Polizei

APERTURISTES........................... Remí Bresco i David Garcia

COMPANYS DE CORDA.............. Pere Giró, Pep Riba, Benjami Audet

MATERIAL..................................... 15 cintes

DIFICULTAT................................... 6a/A0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada