Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 28 de març del 2013

PEQUE MANTECAS Vilanova de Meia

DIUMENGE  , 24  de març

Aquest cap de setmana, amb el company anem amb el pas canviat, ell no pot sortir el diumenge i jo no puc el dissabte.
Truco al visa Xavi i el convenço per anar a Vilanova (estic "enganxat" a aquest lloc), la setmana passada vam fer el Sr. dels Bordillos amb el Josep i per avui busco alguna cosa més tranquil·la, la Peque Mantecas a la Roca Alta, és una clàssica i diuen que el grau no és obligat ....


Avui també ve la Cris, sortim els tres a les 8 del matí i a les 9:15 ja estem a Cal Cirera, esmorzar de rigor i cap a les pedres.

En anar tres i per no fer tant de lio amb les cordes jo fare les tres primeres, m'agrada començar, i el Xavi les tres següents.


Reseña de Luichy

La primera és una fissura vertical de 35 m. molt mantinguda en 5 +, 6a, sense fer cap repòs pot ser 6a +, esta força equipada amb claus i es pot posar de tot. Arribo a la reunió acalorat, en fred aquesta tirada de posa a to.



La segona surt per l'esquerra per anar a buscar la zona menys extraplomada, ben assegurada amb un parabolt, 5+, després més fàcil fins a la R2, com no freguen massa les cordes, contínuo cap a la R3 per un diedre/fissura molt bonic 4+  5º, pots posar el que vulguis ..., reunió còmoda després de 40m.

Canviem les cordes i comença el Xavi de primer, ve una placa típica vilanovina amb bona presa i vertical, ben assegurada amb claus i algun parabolt, 5º, 30m.



La quarta nostra, cinquena de la ressenya és molt curta, 15m, va en diagonal dreta fins a una bona repisa, passa per una llosa sospitosa , passem per la seva esquerra  5º i després a la dreta fins a la R.


L'última surt vertical i de seguida diagonal dreta, una placa maca de 4+ a autoasegurar i després arribem a una zona vertical/extraplomada amb dos parabolts i un clau (a la ressenya marca dos ...) superar aquesta zona ens costa més del esperat, nosaltres li donem 6b.



Via molt recomanable, bona roca en general, ben assegurada i amb fàcil autoproteccion suplementària.

Ull al descens, no anar a l'esquerra per sender, just després de la via;  pujar fins al cim 10'  i després anar a la esquerra (Oest) fins coll i  baixar per camí.

Josep



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada