Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 16 de gener del 2017

L'ERA DELS PARDALS + RUMBO SUR

DISSABTE, 14 DE GENER

Aquesta setmana tenia previst sortir el diumenge, però compromisos familiar m’han fet variar els plans i el divendres he tingut que cercar alternatives.
Per sort he trucat en Joan Asin per si tenia plans per dissabte i m’ha ofert anar amb ells que son tres, ell, en Joan Carlos i el Jaume. Volen anar a escalar al Mont Roig.
Com es preceptiu ens aturem a esmorzar al bar Sport de Bellcaire , lloc on comencem a definir objectius.


Hem decidit fer dues cordades, en Juan Carlos i jo anirem a la pala dels Pelats per fer la via “L’era dels pardals” i en Joan i el Jaume aniran a fer una via a la pala alta.
L’aproximació a la via és curta i una vegada a peu de via decidim a sorts el repartiment de les tirades, jo les tirades senars i el Juan Carlos les parells.


La primera tirada , graduada de (6b+), presenta un seguit de ponts de roca, no cal dir que ni ensumar-lo !!, he passat fent A1 i tan sols en el tram final que graduen de cinquè superior m’he pogut plantejar fer-ho amb lliure. El primer tram esta protegit amb ponts de roca i dos parabolts, però el tram de lliure cal protegir-lo.


La segona, està graduada de 6a, un tram desplomat per començar i desprès la dificultat i la verticalitat va deixant pas a un tram més suau fins la reunió.


La tercera és molt més fàcil i agraïda, un díedre de quart grau amb dues assegurances.
La quarta torna a ésser un os, i li toca al Juan Carlos, je, je.... dues fissures díedre seguides amb tan sols dos ponts de roca com a protecció, però es deixa protegir bé, el tram entremig és el més mantingut, sobretot si portes motxilla que et molesta per progressar.


La cinquena torna a ésser com la tercera, una tirada fàcil i aquesta molt protegida per ponts de roca i anells de corda, que serveixen per senyalar el camí de sortida.


Una vegada al cim , encara no veiem senyals dels companys, i tot baixant decidim anar a fer una altra via molt propera al cami de baixada , la via “Rumbo Sur”.


La primera tirada comença amb roca que no dona bones sensacions, encara que no se’ns ha trencat res, la dificultat és de cinquè superior i en quaranta metres que te el llarg , tan sols hi ha tres assegurances.


La segona ,és igual que la primera en dificultat i llargària, però aquí la roca és molt i molt millor, també hi ha tres assegurances .
Mentre fem la primera tirada arriben els companys, però ja estem posats en feina i decidim sortir per dalt, els ha tocat esperar-nos una estona, sort que fa solet !!.
De baixada, parada obligatòria al bar Sport per fer la cervesa i enfilar la carretera cap a casa.

J. ESTRUCH



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada