Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dissabte, 5 de gener del 2019

VIA DEL NIL


DIUMENGE, 30 DE DESEMBRE

No tenia clar si podria tornar a sortir abans no s’acabés l’any, però al diumenge ha sortir l’oportunitat de fer-ho i no la he perdut.
Aquesta vegada hem fet quasi ple. Dels whassaps s’han apuntat la Isabel i l’Antonio i també el Pere i l’Angel que a més han convidat al Benjami i a la Rosa. Farem ple a una zona on normalment no hi va gaire gent per la seva llarga aproximació, però nosaltres volem cremar els torrons d’aquestes festes.
Anem al Tossal de la Feixa.


Primera aturada al bar Tahussa de Coll de Nargo, per esmorzar i esperar que el dia s’aixequi. Desprès, directes a la paret.
La carretera que porta a Sallent, esta completament gelada, de fet sembla que hagi nevat i cal anar en compte no patinar, però una vegada superada la fondalada, tot esta millor.
Deixem el cotxe i comencem l’aproximació, encara sense tenir un objectiu definit, tan sols que ens repartirem per les vies que hi ha.
Sota la paret, l’Antonio, la Isabel i jo ens decantem per la via Nil que encara no he fet. L’Angel i en Pere es posen a la via Liebe Claudia i el Benjamí i la Rosa escullen la via d’En Guillem.


La nostre via, d’entrada és la més fàcil.
La primera tirada va fins un gran arbre, tot seguint la placa que hi ha a la dreta del díedre, quasi sense tocar-lo excepte en els darrers metres abans d’entrar a la reunió. Es una escalada rara amb roca plena de molsa que no dona confiança però es deixa fer. L’entrada a la reunió incomoda si portes motxilla.


La segona és més interessant, .desprès de superar un petit díedre brut, cal fer una travessia horitzontal per bona roca encara que una mica expo. Fins arribar a un bosc penjat on  hi ha la reunió en els arbres.


La tercera supera una rampa fins arribar a una feixa on hi ha una corda que serveis de guia quan fas els rapels, aquí nosaltres hem anat fins la reunió de la Liebe Claudia on acaben d’arribar els nostres companys Angel i Pere.


La quarta segueix un díedre que ens deixa a l’aresta i encara aprofitem aquesta per fer la darrera tirada de la via dels companys per allargar l’escalada.


Mentre esperem al Benjami i la Rosa, nosaltres tres decidim baixar caminant.
L’Angel i en Pere, esperaran una estona als companys , però finalment decideixen baixar fent ràpel per la via que han fet.


Finalment tots cinc ens trobem al cotxe i decidim baixar al Tahussa per fer la cervesa de rigor. Els altres companys , com que porten el seu cotxe, aniran per independents

J. ESTRUCH




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada