Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 5 de març del 2020

NO VENDAS LA PIEL DEL OSO SIN ANTES HABERLO CAZADO


DISSABTE, 29 DE FEBRER

Aquesta setmana teníem el pensament d’anar al Pallars, però les darreres noticies del temps ens fan replantejar la sortida i finalment farem un canvi radical. Anirem al Sud.
En principi érem més companys però desercions de darrera hora fa que siguem quatre els que ens trobem al centre comercial Montserrat d’Abrera a l’hora establerta. El Joan, el Ramon, l’Isabel i jo.


Enfilem l’autopista direcció Tarragona i com sempre ens aturem a la benzinera de Benifallet   per menjar les seves estupendes truites , (així no tenim que entrar a Horta), aquí acabem de decidir on anar i ens decantem per les Gronses.


El Joan i el Ramon tenen clar que volen fer la via “27 i més” i l’Isabel també vol fer-la, però com que és un tros de pa beneït, es sacrifica per acompanyar-me a la veïna “No vendas la piel del oso sin antes haberla cazado” que és de les poques que em queden a fer en aquesta zona. (algun dia tindré que baixar de burro i ser jo qui es sacrifiqui ).


Els primer 100 metres fàcils de segon , tercer grau els fem sense encordar-nos fins arribar on hi ha els companys però a l’altre costat del bosc penjat.
Les primeres tirades , una vegada encordats, son fàcils i amb roca bona, axó si, amb els seguros molt allunyats, si és que n’hi ha.


A partir de la tercera ja comença a posar-se dreta la paret i apareixen unes plaques verticals amb bona presa on cal navegar, aquest tram m’ha agradat força, totes les tirades excepte la tercera d’última que comença amb bona roca però a mitja tirada aquesta es converteix en “crocanti” i t’obliga a pujar “trepitjant ous” com es diu normalment.


A les dues darreres tirades la roca torna a ser bona. Una vegada al cim baixem sense preses i arribats a peu de camí, donat que encara es d’hora , ens aturem per decidir que fer , si una nova via o anem a fer la cervesa i menjar a Horta.


La veritat que no hi ha agut gaire discussió !!  . Directes a Horta per fer un bon àpat abans d’agafar la carretera de tornada.
Ah!!!, però abans de dinar la cervesa de rigor, que això no ho perdonem

J. ESTRUCH


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada