Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 30 d’abril del 2021

VIES PASTISSETS FARCITS + XORTÓ'S I LES FURIES DIABÒLIQUES

 DIJOUS, 29 D’ ABRIL

Portem una setmana de “primavera” total i no ens queda d’ altre que confiar amb “meteoblue”.

La colla ha sortit algun dia de la setmana aprofitant forats de bon temps, però jo tinc que conformar-me amb el dijous.

Aquesta setmana s’ha apuntat el Joan, però l’ Isabel ens ha fet el salt.

Com que no coneix la zona i el temps diuen que serà bo pel Sud, li proposo d’ anar a Rasquera per fer la via “Pastissets farcits” dels companys Alarcon i Rovira.

Sortim d’ Esparreguera a les 7,45 i enfilem per l’ autopista direcció Tarragona. No ens aturem fins arribar a la benzinera de Ginestar on sabem que podrem esmorzar de forquilla i ja estarem quasi arribant a la zona.

Aquesta vegada no em costa gens trobar el camí i aviat arribem al pàrquing on deixarem el cotxe.

Com sempre, tranquil·litat absoluta assegurada.

Arribem a peu de via en poca estona i comencem l’ escalada.

La primera tirada comença per una placa ajaguda que anem superant en direcció a un díedre. La reunió esta just acabar el díedre, darrera un gran pi. La tirada es bonica i ben assegurada amb la roca molt compacte.

La segona tirada , ja es una mica més picantona, surt per l’ esquerra de la reunió per anar a superar un díedre molt vertical, les assegurances fan que la progressió pugui ser fluida i sense patiments.

La tercera tirada és el peatge que cal pagar per donar longitud a la via, cal superar un caos de blocs fins arribar a una placa compacte uns vint metres més amunt. La tirada esta neta i a la reunió tercera tan sols trobarem un parabolt amb un maillon, (no es veu gaire perquè queda darrera un pi gran). Es pot reforçar la reunió tant amb el arbre com amb algun flotant.

La quarta tirada supera la placa on hi ha la reunió i s’ enfila fins agafar l’ aresta que remuntem uns vint metres fins uns pins grans darrera dels que hi ha la reunió.

En aquesta tirada trobarem un parabolt i un parell d’ arbres per llaçar. Nosaltres hem posat un totem abans de sortir a l’ aresta.

D’ aquest punt hem fet un rapel fins la segona reunió (ull !!!) a la sortida del rapel el terreny es molt trencat amb grans blocs, tot i la neteja que han fet encara n’ hi ha i si cauen sobre la corda, ja podeu acomiadar-vos d’ ella. Per sort la segona reunió que separada de la vertical de baixada.

Nosaltres hem fet un rapel directes al terra, encara que ha costat un xic tibar la corda.

Veiem que encara tenim temps i la meteo no ens ha enganyat, segueix sense ploure, per tant, decidim fer la via del “Xortó’s i les fúries diabòliques”.

Com que jo ja l’ he fet, deixo al Joan les tirades més boniques perquè les gaudeixi.

A la tercera tirada el temps ens ha fet una amenaça però ens ha permès seguir escalant. També hem aprofitat l’ escalada per acabar de fer neteja i tirar algun bloc de la quarta tirada que tot i estar sanejada li fa falta

No tindrem temps d’ arribar al bar perquè falten 15 minuts per les cinc, però anem preparats per fer la cervesa “in situ”.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM....................   “Pastissets farcits”

APERTURISTES................  Joan Rovira i Antoni Alarcon

COMPANYS DE CORDA..............  Joan Vidal

MATERIAL NECESSARI......... joc discret de flotants, 12 cintes (alguna extensible)

DIFICULTAT MAXIMA .......... 6a

DADES DE LA VIA

NOM................”Xortó’s i les fúries diabòliques”

APERTURISTES ...... Pere Giró, Angel Guillen, Benjamí Audet

COMPANYS DE CORDA .......... Joan Vidal

MATERIAL NECESSARI....... joc discret de flotants, 12 cintes (alguna extensible)

DIFICULTAT MÀXIMA........  V

 

 

1 comentari: