Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 16 d’agost del 2021

VIA ESTRANYS EN LA NIT versió PERDUTS DE DIA

 DIUMENGE, 15 D’AGOST

Avui volem tenir un dia tranquil, però les condicions no son bones per quedar-se per la zona, amb zones d’escalada tancades i una calor asfixiant per tot arreu.

Tan sols tenim una solució, anar al Pirineu.

Com que molta gent de la colla esta de vacances , avui sortirem l’ Isabel, el Pere i jo i proposo als companys una d’aquestes vies que no trobes el dia d’anar-hi i sempre surten propostes millors.

Avui anirem a conèixer la zona de la Masella on tinc la ressenya d’una via que si no es en dies com avui no hi aniria perquè és curta, facileta i al no haver alternatives per fer més escalada a la zona sempre es queda al calaix.

La via es diu “Estranys a la nit”  i esta a la zona de la Masella.

Arribats a peu de via no trobem cap senyal de pas i decidim seguir la ressenya com bonament podem.

La primera tirada queda clara i cal anar fins un  arbre seguint unes grades , la roca es de calcari esquarterat pels canvis de temperatura i cal tocar amb cura totes les preses, però es deixa fer bé.

A la segona tirada ja ens hem perdut, la intuïció ens diu de seguir un espero rocós i la ressenya diu que farem reunió en un arbre, nosaltres fem el nostre recorregut fins un arbre que veiem uns 45 metres més amunt amb alguna branca trencada, sembla que anem per bon camí tot i que els metres no coincideixen.

La tercera teòricament fa reunió en un altre arbre però no en veiem cap de prou consistent per ha fer-hi reunió i arribem a un merlet amb unes pedres sobre, sembla que estem a la quarta reunió i el tram de dificultat que teníem que passar no hem vist ni rastre.

La quarta tirada es anar remuntant per roques fins el que dona la corda, (També es pot pujar caminant per l’herba),però volíem allargar la via , jua, jua.

A casa estudiant la ressenya resulta que al seguir l’esperó ens hem desviat a l’esquerra del itinerari.

Hem fet una variant i no crec que siguem els primers.

Per donar-li morbo al tema hem batejat el recorregut com a “perduts de dia”. Caldrà tornar-hi per fer l’itinerari com cal.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA (la original, color verd de la ressenya)

NOM.............................................  Estranys en la nit

APERTURISTES ............................. J. M. Dalmau i J.Portes

COMPANYS DE CORDA................... Pere Giró i Isabel Notivoli

MATERIAL......................................  Joc de Camalots fins el Nº3

DIFICULTAT...................................  V+

El nostre itinerari (color vermell de la ressenya), el mateix material i una dificultat de IV+

 

1 comentari:

  1. No sou els primers. Nosaltres hi vam anar dijous passat i ens vam perdre igual que vosaltres. La ressenya sobre la foto no es massa útil quan estàs al mig de la paret.

    ResponElimina