Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 22 d’octubre del 2021

BOLETAIRES A CABASSOS + ENTRE AIGÜES

 DIJOUS, 21 D’OCTUBRE

Avui tinc ganes d’ anar fins al Solsonès per fer una bona escalada, llarga i sense gaires complicacions i l’ Isabel s’ apunta.


Sortim tranquil·lament a les vuit per aturar-nos a esmorzar a Solsona, el nostre objectiu  son les crestes  de Vall-llonga i la via Entre aigües que es poden fer d’ una tacada perquè aquesta via esta a mig camí de baixada de les crestes.

Pujant hem tingut l’ acudit de trucar al Lluís per convidar-lo a fer el cafè  i per escalar.

Mentre esmorzem, el Lluís ens fa una proposta que ens trastoca els plans inicials, però no sempre podrem escalar amb un bon coneixedor de la zona i que ens vol portar a alguna de les vies que esta obrint: la Boletaires a Cabassos (quan ho tingui tot enllestit ja les publicarà). Un cop feta aquesta, encara ens queda la tarda per fer part del pla que teníem: en decantem per la via “Entre aigües” que te una aproximació i un descens més curt.

 

Al camí de pujada ens liem un xic, però aviat descobrim el camí adient i arribem a peu de via, bé, el peu de via no, perquè fem reunió al primer parabolt i resulta que hem fet uns vint metres de via sense encordar-nos.

Fem la primera reunió en uns arbres que hi ha abans d’ entrar a la que teòricament es la segona reunió, hem trobat a la tirada tres parabolts  i es pot reforçar el tram final amb flotants i bagues tot i que no els hem posat.

La reunió l’ hem fet en uns arbres sobre una llastra i teòricament teníem que fer-la passat aquest tram i al peu del díedre que tenim a l’esquerra que es per on continua  la via.

La segona tirada és la més consistent de la via, trobarem cinc parabolts , dos pitons i una baga per protegir el cinquanta metres que separen les dues reunions. Roca bona, però justeta amb alguna crosta i d’ altre de sanejada.

La tercera tirada, és curta però “matona”, el pas teòric de cinquè superior no hi ha hagut manera de veure’l i hem acabat fent A0. Desprès sortida “matojera” pel vell mig d’ una sabina.

La baixada l’ hem fet seguint la carena a ponent on hem trobat dos instal·lacions de ràpel una de 15 metres i la segona de trenta. Desprès un seguit de fites ens tornen a peu de via i a la carretera, ja sense pèrdua.

La cervesa, per descomptat, a la benzinera de Solsona, per no tenir que tornar a entrar al poble.

Ja estem esperant que el Lluis publiqui les vies per tornar a visitar la zona que promet un bon dia d’ escalades.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM DE LA VIA .......................        Entre aigües

APERTURISTES......................         Llorenç Vallès, Ingrid Solé, Arantxa Cardús

COMPANYS DE CORDA ...............  Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI .................   10 cintes, joc discret de aliens (semàfor)

DIFICULTAT..................................    Ae/V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada