Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 15 d’octubre del 2021

PETIT XAMAN

DIJOUS, 14 D’OCTUBRE

Aquesta setmana sortim el dijous per logística familiar i també s’apunta a la sortida el Lluis.

Com que encara no tenim un objectiu concret, ho fem a votació tot mirant les limitacions horàries que tenim i la zona guanyadora ha estat Sant Honorat per estar a una distancia prudencial i equitativa per a tothom.

Quedem en trobar-nos a Oliana on farem l’esmorzar i acabar de decidir la via.

Aprofitant que portem un “mono” ens decantem per la via “Petit Xaman” del company Vidal, una via ben assegurada, (com acostuma a deixar-les) i amb un grau relativament assumible.

Deixem el cotxe al Coll de Mu i fem la passejada fins el peu de via amb tranquil·litat i completament sols.

La via te quatre tirades, molt diferenciades. La primera meitat on cal apretar amb artificial perquè la roca no dona per més i la segona on s’imposa el lliure.

La primera tirada puja un petit contrafort amb roca terrosa que poc a poc es posa més que vertical i cal començar a utilitzar l’estrep per superar la primera panxa, desprès un tram de lliure per agafar el segon desplom que ens deixa a la rapissa de la reunió. Uns vint-i-cinc metres força desplomats però assegurats amb catorze parabolts.

La segona tirada, de trenta metres és la que s’empassa més material, 18 cintes per a 30 metres.

Comença amb uns passatges d’artificial per un díedre terròs fins entrar en una petita vauma abans de continuar per un segon díedre. Aquest díedre presenta una roca un xic millor, però l’he fet més amb A0 que no pas en lliure i finalment acaba aquest díedre amb un nou desplom abans d’entrar a la reunió.

Aquí fem el canvi de cordes i li toca al Lluis treballar-se  les tirades “dures”.

Els primers metres amb un tram difícil en lliure de roca trencada per agafar un desplom on cal posar l’estrep en dues assegurances per desprès sortir en lliure difícil fins la reunió . Cal dir que la roca aquí es molt millor que a les tirades anteriors, però tot i així cal anar en compte, molts bolos son “saltarins” i la paret es molt vertical, sobretot a l’entrada a la reunió. Trobarem dotze assegurances a la tirada.

La quarta tirada comença amb un flanqueig a la dreta per roca coral·lina força adherent però aviat s’enfila per un díedre molt vertical i amb roca a controlar. Cal seguir-lo fins que les assegurances et conviden a deixar-lo i per placa anar a l’esquerra per terreny cada vegada més tombat. Trobarem onze parabolts a la tirada.

Una vegada tots a la reunió fem dos rapels per la via per baixar.

Tot i que es aviat , per avui ja en tenim prou, s’imposa una bona cervesa a Ca la Marisol . Tornarem aviat que restem molts objectius per la zona.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM.........................................  Petit Xaman

APERTURISTES........................   Joan Vidal

COMPANYS DE CORDA...........  Lluis Parcerisa , Isabel Notivoli

MATERIAL NECESSARI...........   18 cintes, estrep

DIFICULTAT...........................    6a+/Ae

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada