Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 2 de novembre del 2021

VIES "L' AMADEU FA 61 ANYS" I "FIL A L'AGULLA"

 DIUMENGE, 31 D’ OCTUBRE

Ara fa unes setmanes varem pujar al Berguedà per fer aquestes vies, però no portàvem les ressenyes controlades i varem acabar fent dues de diferents dels mateixos aperturistes.

Aquesta setmana tornem a pujar-hi per acabar la feina començada i fer les quatre vies que hi ha al sector.

A la ronda de contactes previs a la sortida ja veiem que serem una colla i finalment som sis, en Pere, l’ Angel, el Josep, l’ Isabel, l’ Enric i jo o sigui que s’ imposa repartir-nos en cordades.

Finalment fem dues cordades de tres, nosaltres serem l’ Isabel, l’ Enric i jo. Que anirem a les dues vies que no hem fet. Els altres començaran per les que ja hem fet.

Escollim com a pedra de toc la via “ L’Amadeu fa 61 anys”, una via sense pretensions i amb grau suau. La primera tirada de 25 metres te una assegurança i fa reunió al costat d’un arbre però veient que les cordes pugen be i sense creuaments decidim anar fins la segona reunió.

En aquesta segona tirada trobarem dos pitons i un tac de fusta, en les dues tirades cal anar en compte amb la roca que és un xic costrosa però es deixa fer be.

La tercera tirada, la roca millora i esta més assegurada, trobarem tres pitons i un arbre llaçat. Descens en dos ràpels per la mateixa via.

Acabada la via anem a la dreta per un camí fitat fins el lloc on comença la segona via “Fil a l’ agulla”. Aquesta via ens ha semblat més consistent.

Una primera tirada assegurada amb un pitó i una baga ressegueix el terreny més net que presenta la paret, tot i que per entrar a la reunió hi ha una corda.

La segona tirada es veu més neta i més interessant, es una placa neta amb incrustacions fòssils que ens porta fins un arbre on trobem una reunió que nosaltres hem saltat i hem anat directament fins la segona seguint un recorregut trencat i amb arbres, vaja, una tirada no gaire agraïda.

La tercera tirada és de carrer la millor tirada de la via, llàstima de la roca que no acompanya. Ressegueix un díedre net però utilitza tan sols la placa de la dreta , és força vertical però la roca es costrosa tot i que sanejada. Trobarem tres bagues a arbres i un pitó. La reunió és en un arbre equipat per rapelar.

També hem fet dos ràpels fins el terra on ens esperen els companys per anar a fer la cervesa de rigor

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM............................................  “ L’Amadeu fa 61 anys”

APERTURISTES..........................   J. Rovira, A. Alarcón

COMPANYS DE CORDA...............  I. Notivoli, E. Xacó

MATERIAL NECESSARI................   6 cintes

DIFICULTAT.................................    IV

DADES DE LA VIA

NOM.............................................  “Fil a l’Agulla”

APERTURISTES..........................   J. Rovira, A. Alarcón

COMPANYS DE CORDA...............  I. Notivoli, E. Xacó

MATERIAL NECESSARI................   6 cintes

DIFICULTAT.................................  V

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada