Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 9 de desembre del 2021

LA TRAVESIA DE LOS DIOSES

 DIMARTS, 07 DE DESEMBRE

Dilluns mentre estavem escalant vaig rebre un correu del Jordi convidant-me a nar a escalar el dimarts per la zona de casa i aprofitant que tinc la familia de pont vaig acceptar .


El dimarts en trobem a l'Angelita i mentre esmorzem anem plantejant quin sera l'objectiu per avui, tenint en compte que volen tornar d'hora a casa.

Surten mltes propostes, però ara en plena tardor freda i amb la meteo revolucionada no es facil trobar la via addient.


Per fi en decidim i escollim anar al Monestir i fer la via “ Travesia de los dioses”. Està orientada al Sud Est i tindrem Sol, si no ens entretenim gaire.

Per arribar a peu de via ha estat tot una aventura, el camí esta completament tapat, una mostra de la poca popularitat d' aquesta zona, sort que ja havia escalat a la zona i mes o menys ens hem orientat, ...però semblavem senglars !!!.


La via es molt maca, llastima que l' equipament sigui tant vell i no domgui confiança. Aquesta via amb reunions ben equipades seria una gran classica.

La primera tirada és la més treballosa, segueix un diedre on pots fer algun tram en lliure i la resta penjat d' escarpies cassolanes i burils. Trobarem unes quinze assegurances entre burils i pitons, a més podrem posar flotants per reforçar algun tram.


La segona tirada és molt curta, sortint de la reunió superem un petit diedre i a l'altura d'una rapissa que trobem a l'esquerra fem un flanqueig fins la reunió. Trobarem un pitó i un buri, també podrem posar algun microfriend.

La tercera tirada, personalment, la millor, comença amb un pas de A0 per entrar en un diedre que podrem superar amb tecnica de bavaresa. Quan aquesta s'acaba cal anar a la dreta pel fil del esperó fins la reunió en una rapissa força comoda.


La quarta tirada és com la tercera però crec que més dificil, al menys m'ha costat més, primer un tram brut i terros per arribar a una fissura ample que podrem superar en A0 i seguidament una estesa de burils fins el cim del contrafort, amb alguns passatges que son força llargs i alguna sortideta en lliure.

La cinquena tirada, és optativa perquè pots escaquejar-te per l'esquerra però com que anem be de temps ens decantem per fer-la. Una bola que presenta uns primers passos dificils i assegurats per tres burils i un plom, ens deixa al cim de la Roca dels Corbs.


Ja som dalt, ara tan sols resta cercar el cami de baixada i tornar al Monestir on tenim el cotxe.

Una bona matinal per retrobar-nos amb vells companys de corda.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM DE LA VIA................................ Travesia de los Dioses

APERTURISTES............................... E. Poblet, X. Coma i J. Coromado

COMPANYS DE CORDA ................. J. Rosillo i X. Clavell

MATERIAL........................................ 18 cintes, Joc de Camalots i micros, estrep

DIFICULTAT...................................... V+/A1

1 comentari:

  1. Veig que calen moltes cintes oi? en una foto es veu que hi vau deixar el mosqueto dels friends....

    ResponElimina