Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimecres, 15 de desembre del 2021

TRES VIES A MALANYEU

 DIUMENGE, 12 DE DESEMBRE

Primer dia amb tranquilitat meteorológica desprès d'una setmana complicada.

A principis de setmana no tenia company segur i vaig fer la ronda de trucades d'on varen sortir diferents propostes, però el diumenge es un dia que la colla de Vilafranca acostumen a sortir tot i haver passat el cap de setmana lluny.


Com que no perdonen una sortida, aquest cap de setmana tornen a sortir, encara que més mermats d'efectius,...... tots tenim compromisos.

Finalment serem quatre, el Pere, el Josep, la Isabel i jo.

De les diferents propostes sembla que la que pren més força és la de pujar a Malanyeu, sobretot perquè en epoques de anticuicló és un lloc on assegurem bona temperatura.


Arribats al parquing, ens separem en dues cordades, en Pere i el Josep van a la via Aromes de Malanyeu i la Isabel i jo ens quedem a la zona de la Prirmide per fer alguna de les vies que ens queden pendents de la zona.

Començarem per la via “ del Guillem” una via equipada que comença just sobre el vertex de la piramide.


La primera tirada presenta un tram vertical a mig recorregut però esta ben assegurada per a no patir. Trobarem un pont de roca i sis parabolts. La reunió darrera un gran arbre.

La segona tirada és una placa més facil que la primera tirada , trobarem un arbre llaçat, tres parabolts i un esparrec sense plaqueta , ja a la sortida del tram vertical.


La tercera tirada fa una mica de ziga zaga però els parabolts van senyalitzant el cami. Trobarem cinc parabolts.

El tram final de la tirada un xic trencat. Hi ha gent que els darrers metres no el fan i es desvien a l'esquerra per anar a cercar la reunió cimera de la via “ Pa Ba” per rapelar.

Una vegada al terra ens decantem per fer la via veïna, la “ Pa Ba” i no moure'ns de la zona.


Aquesta via es molt similar a l'anterior però amb un plus més de dificultat.

La priemra tirada descriu un arc a l'esquerra per acabar fent reunió a pocs metres de l'anterior via. Trobarem deu parabolts i un pont de roca per assegurar el recorregut.

La segona tirada presenta d'entrada un mur assegurat per dos arbres llaçats i tres parabolts i despres entra en un terreny trencat i facil fins la reunió.


La tercera tirada comença amb un tram trencat i facil fins un mur que esta protegit per vuit parabolts , teoricament acabat el mu es pot fer reunió però nosaltres hem seguit per terreny facil fins la reunió a la cresta cimera on hi ha el rapel de baixada.

Tres rapels de trenta metres i ja tornem a estar al terra.

Com que veiem que tenim temps per fer una tercera via, volem canviar de registre i escollim fer la via “ de l'Astoret” que no te res aveure amb les anteriors. En aquesta via no hi ha cap expansió.


La primera tirada ja ens diu de que va la via. Grau apretat i assegurances de ponts de roca i bagues als arbres, (cal dir que hi ha més assegurances que no les que estan marcades a les ressenyes)

A la primera tirada n'hem trobat cinc i hem fet servir un parell de flotants.

La segona tirada ens hem per dut un xic, en lloc de anar recte per una placa hem fet una travessia a l'esquerra a la captura d'un pont de roca visible i arribant a la reunió hem vist que ens haviem saltat de via i erem a la via “Salvadora”. (he reconegut la reunió d'espits i el tram que segueix sobre nsotre). Un petit flanqueig a la dreta per terreny brut ens ha tornat a deixar a la via. Ara si, en una reunió de ponts de roca.


La tercera tirada és d'intuició, sobre la reunió veiem un pont de roca i un arbre llaçat i a l'esquerra una placa molt fina, amb un passatge que si li diuen de cinquè superior no faria escarafalls a ningu.

Per protegir el tram hi ha un pitó i es pot posar un alien , però cal tibar de valent !!!.

Despres rodegem un arbre i tenim la darrera placa protegida per tres ponts de roca i un pitó, ja als darrers metres de la paret.


Com que tenim als companys que estan a la via que hem fet abans, fem un xic de cresta cimera per trobar-nos dalt i baixar de la paret junts, que per avui ja en tenim prou.

Acabem la jornada al Rosal davant d'una bona cervesa.


J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM DE LA VIA ............................... Del Guillem

APERTURISTES ............................... F. Panyella i J.Baraldes

COMPANYS DE CORDA ................... I. Notivoli

MATERIAL ......................................... 10 cintes

DIFICULTAT ....................................... V+


DADES DE LA VIA

NOM DE LA VIA.................................. PA BA

APERTURISTES................................. F. Panyella i J. Baraldes

COMPANYS DE CORDA ................... I. Notivoli

MATERIAL.......................................... 10 cintes

DIFICULTAT...................................... V+


DADES DE LA VIA

NOM DE LA VIA ................................ De l'Astoret

APERTURISTES................................ J. Ceballos i A. Pagés

COMPANYS DE CORDA ................... I. Notivoli

MATERIAL.......................................... 10 cintes, semafor aliens

DIFICULTAT ....................................... V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada