Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 26 de maig del 2022

VIA DURAN LUNA

 DIMECRES, 25 DE MAIG

La setmana comença amb el dimarts dolent, però el dimecres la meteo millora i la pluja serà residual per la costa i bó per ponent.


Aquesta era la previssió que teniem, però no és una ciencia exacta i aviat ho tindrem clar.

Sortim amb els carrers mullats, però creiem que una vegada superada la Panadella , el temps millorarà, res de res, arribem a Agramunt on ens aturem per esmorzar i el temps segueix humit i amb boires de pluja.


Arribats al parquing de la Formiguera, cal decidir que fem per no mullar-nos gaire.

Els companys, Joan, Antonio i Felipe es decanten per anar al Cilindre i nosaltres, un xic més agosserats i creduls amb la meteo ens decantem per anar fins el Torrent Fondo on encara ens queda molta feina per fer.


L'aproximació a part de mullar-nos les cames per la vegetació molla, també ens anem humitejant per les gotes que cauen, no es pot dir que plogui pero..........

Despres de dubtar una bona estona, ens decantem per la via “Duran Luna” que és de les darreres vies obertes a la zona.


La primera tirada es veu espectacular segueix l'arc que forma la petita cova que hi ha a la dreta de la via “Peta” per un terreny molt vertical. Està ben assegurada amb quinze parabolts, però hi ha trams on cal apretar. La roca es consistent però als primers metres rellisca molt.


La segona tirada, és curta, supera una placa negra on cal anar en compte no relliscar per la molsa humida. Està protegida per tres parabolts.

La tercera tirada, ja es més suau, i amb pedra sanejada, tan sols cal anar en compte per superar un petit sostre on cal posar els peus sobre molsa que et dona inseguretat.


Les reunións estan equipades per baixar i nosaltres hem fet dos rapels.

Una vegada al terra teniem intencions de fer una altre via, però tornen a caure gotes i preferim anar a fer la cervesa amb els companys que ja trobem entaulats.

Poc despres arriben altres companys que com nosaltres també han desafiat la meteo.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................... Duran Luna

APERTURISTES................... J. Gutierrez i D. Palau

COMPANYS DE CORDA ..... Isabel Notivoli

MATERIAL............................ 15 cintes

DIFICULTAT.......................... 6a/A0


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada