Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 23 de maig del 2022

COMBINACIÓ VIES (BON VENT I BARCA NOVA + TOBILETS)

 DISSABTE, 21 DE MAIG

Segueix la canicula en ple mes de maig i estem més preocupats per cercar vies a l'ombra que no pas per res més. Avui preveient que la calor sera forta, decidim quedar-nos per Montserrat.

Mentre esmorzem al Bruc anem perfilant on anar, cal preveure poca aproximació, ombra i dificultat. Finalment a proposta de l'Isabel ens decantem per anar a Agulles i fer una combinació de vies a la vessant Oest. Ens decantem per fer la via “ Bon vent i barca nova” a l'agulla del contrafort i seguir per la via “ Tobilets” de la Pelada.

Com que no és una via llarga ens agafem l'aproximació amb tranquil·litat i aprofitant el trams d'ombra que encara trobem pel cami.


La primera tirada, comença per una rampa fins arribar a una fissura que presenta una arrancada rabiosa, segons una ressenya que tenim hi ha tres pitons, però res de res, no hi ha ni rastre, per sort els Camalots i Aliens entren de conya i podem superar el tram, no sense bufar una bona estona. No trobem el primer pìtó fins que no estem a mitja fissura, una vegada superades les dificultats, però al menys serveix per dir-nos que anem per bon camí.

La fissura acaba en un pedestal i cal anar a la dreta per continuar per una placa que ens portara sota un sostre on trobem la reunió. A la placa trobarem dos espits, el segon dificil de veure l'hem trobat per casualitat.


La segona tirada, surt per la dreta de la reunió per superar un petit desplom. Trobarem dos pitons seguit, bé, un primer i despres una flor de pitons com a segon pas. Aqui cal fer una petita sortida en lliure per arribar a un tercer pitó i ja per terreny trencat fins el cim on caldrà creuar tota la agulla per anar a la reunió a l'altre vessant.

La reunió son dos pitons cassolans amb un maillon i lligats per bagues.


D'aquesta reunió cal fer un petit rapel de deu metres tot seguint l'aresta fins un collet ons'ajunten les dues agulles, l'agulla Contrafort i la Pelada, a la dreta d'aquesta ens queda el Pedestal de la Pelada.

Aqui comença la segona part de la nostra combinació, la via “ Tobilets”.


D'entrada comencem per la fissura més marcada i directa però aviat veiem que no pot ser, roca molt precaria, dificil d'assegurar i molt bruta d'esberzers que em deixen el braç vermell de sang de les esgarrinxades, res cal cercar una altre fissura. Aleshores sortim per la dreta del collet i amagat trobem un pitó, de fet, el pitó perquè no en trobem cap més en tota la tirada.

Aquesta fissura és més neta i protegible i anem directes a la canal que ens portara a la següent reunió, és una tirada amable i amb bona roca, tan sols trobarem un pont de roca amb una baga negre, quasi podrida, però es deixa protegir bé amb flotants. Ës una bona tirada si no fos per la entrada a la reunió on una gran quantitat d'esbarzers ens torna a fer la guitza.


La reunió de dos espits es força incomoda.

La seguent tirada és la millor i amb molt bona roca, tot i que sortint de la reunió he tingut un petit ensurt al trencar-se una presa de ma.


El primer tram d'uns deu metres molt verticals i protegits per cinc espits ens deixen a peu d'una rampa amb molts codols però amb poques possibilitats de protecció fins arribar a la reunió de la via normal, quasi sota el cim.

Cal remuntar fins el cim per anar a cercar l'instal·lació del rapel que ens deixara a peu de paret, entre la Pelada i les Savines.


Ara a recollir material i directes al Bruc per fer una bona cervesa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM..................................... Bon vent i barca nova

APERTURISTES ................. J. Rovira i J. Armengol

COMPANYS DE CORDA..... Isabel Notivoli

MATERIAL .......................... 10 cintes, joc de Camalots fins el nº 2 i semafor Aliens

DIFICULTAT......................... V+/Ae


DADES DE LA VIA

NOM...................................... Tobilets

APERTURISTES................... O. Masó i A. Masó

COMPANYS DE CORDA........ Isabel Notivoli

MATERIAL............................... 8 cintes

DIFICULTAT............................. V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada