Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 28 de juliol del 2022

TERROR TACTYL

 DIUMENGE, 24 DE JULIOL

Una altre setmana pujant al Pedraforca per fugir de la calor.

Avui som més, la Isabel i el Josep s'han apuntat i tan sols sabem que volem ombra !!!.

La resta sera condicional.


Pujant per la carretera al mirador, veiem molts cotxes, però...... una d'aquestes casualitats de la via, al mirador tot just acaba de marxar un cotxe i ens deixa un espai magnific per deixar el cotxe, a tocar de les escales.

No ens ho pensem gens i decidim quedar-nos-hi.


La paret del mirador no és de les parets més agraciades del Pedraforca, però te una avantatge sobre les demés, hombra assegurada i nul·la aproximació, dos elements que li donen consistencia un dia com avui.

Jo ja he fet un parell de vegades la via “ Ventana indiscreta “ i m'agradaria fer-ne una de diferent.


En tenim dues de més asequibles que les altres, la “Corona de la reina” i la via “Terror tactyl”.

La primera de l'Armand i la segona de l'Escofet. Sense dubtar-ho escollim la segona opció. L'Armand es una mica auster amb les assegurances, je, je........

A més la Isabel va col·laborar al obrir-la juntament amb el J. Charles Peña, tot i que diu que no recorda quasi res.


Per arribar a peu de via, cal rapelar-la i ens posem en feina. Primer saltar la barana i baixar fins un arbre on trobarem una corda (vella) lligada que ens deixa al primer rapel, però com que la corda no ens fa gracia, decidim fer un petit rapel fins la instal·lació .

D'allà dos mes fins un parabolt solitari que és el inici de la via “Trafic”, (la nostre està un xic a la dreta).


Farem dues cordades, per davant en Pere, l'Angel i el Josep i darrera fent una altre cordada, la Isabel i jo.

La primera tirada comença amb rampa i poc a poc va redreçant-se fins arribar a la reunió, sota un petit desplom negre per la molsa que hi ha. Trobarem set parabolts però son dificils de veure, primer perquè estan lluny i segon perquè amb els anys perdren brillantó,


La segona tirada surt per l'esquerra amb un tram vertical on cal controlar be les preses, no son dolentes però son arrodonides i amb tacte de la paret Nord que li donen un plus . Trobarem la reunió en una petita feixa, no gaire comoda. És la tirada més mantinguda i dificil de la via sobretot a la sortida de la reunió primera i per entrar a la segona. Trobarem vuit parabolts.

La tercera és un xic més facil perquè les preses son mes grans i franques, tot i que cal anar provant-les totes abans d'agafar-nos, la tirada va molt propera a la canal de la dreta i trobem trams amb herba i roca esquarterada.


La quarta tirada supera un esperó amb roca bona i poc a poc va perdenr verticalitat i qualitat de la roca fins arribar a la instal·lacio de rapel, despres aprofitant la corda fixe, tot i que millor no tibar d'ella, pugem fins l'arbre i la barana del mirador on fem la reunió.

Avui hem escalat sense passar calor i sense caminar, tot un luxe, però aixó no impideix que anem a fer la cervesa ben satisfets.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................................... Terror tactyl

APERTURISTES................................. J. Escofet, J. Charles Peña, I. Notivoli

COMPANYS DE CORDA .................... I. Notivoli

MATERIAL........................................... 12 cintes

DIFICULTAT......................................... V+


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada