Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 24 de novembre del 2022

VIA OUS, TOMATA I BIRRA

 DIMECRES, 23 DE NOVEMBRE DE 2022

.Despres d'un dimarts fred i ventós, no estem molt segurs del temps que fara el dimecres i preferim anar sobre segur . Cerquem una zona arrecerada i amb escapada facil per si les coses es compliquen.

Anem al nostre refugi d'hivern...... Sant Llorens de Mongai.


Primer , un bon esmorzar a cal Pere de Camarasa i despres, directes a la Paret del Pont on encara ens queden vies per fer.

Avui tenim inteció de fer-ne un parell i decidim començar de dreta a esquerra per aprofitar el Sol.

La primera proposta és la via “Ous, tomata i birra” una via que poca informació trobarem a les xarxes. No se perquè serà?...................... Aviat ho comprobarem !!!.


La primera tirada, just a l'esquerra de la “Integral Pim Pam”, presenta un mur molt vertical i amb bona roca, però a diferencia d' altres vies del voltant, les assegurances tenen “aire” entre elles..

En aquesta tirada a més de les assegurances que hi ha hem utilitzat un microfriend per reduir l'exposició en un tram. Tirada contundent i amb bona roca.


La segona tirada és de transició, quasi caminant creua la via “ Integral Pim Pam” d'esquerra a dreta abans del tram rocos que te aquesta en el segon llarg i va a fer reunióp a peus d'un diedre llaminer que hi ha a la dreta.

Aqui trobem el perquè de les poques repeticions de la via, la ressenya que tenim ja avisa amb una senyal de caiguda de pedres del que ens trobarem, però crec que es poc, caldria enmarcar aquesta senyal dins d'una de perill.

La tirada es de fang compactat amb incrustacions de roca, cal anar en compte perquè cada vegada que poses el peu, sempre cau alguna pedra.... o més sobre els companys de la reunió.


La tirada esta assegurada amb alegria però pots anar intercalant algun pas d'estrep sobretot al principi de tirada, fins un punt on no pots fer cap invent i cal apretar de valent, procurant no caure abans d'arribar a la seguent assegurança.

Aqui, per sobre de la darrera assegurança he trobat un forat on cal decidir si l'utilitzes per posar un camalot del 0,5 o per possar-hi els dits. Nosaltres hem optat pel camalot i reduir una mica el factor de caiguda

Una vegada a la següent assegurança hi ha un encastament estret que cal superar.

Per sobre hi ha unes arrels amb aparença de bones....... ja, ja..... res de res, millor no tocar-les perquè s'arrenquen.


Per sobre d'aquest passatge i a la paret de l'esquerra pot filar-se un pont de roca bo, i protegir la sortida a la reunió, ja amb més bona roca.

Encara ens queda una darrera tirada, que comença amb pedra triturada fins agafar un parabolt. Com que ja estem farts de patir, hem possat un estrep, que tot i quedar baix t'estalvia posar els peus en terreny trencat. La resta fins el cim, ja amb bona roca es deixa fer bé.


A dalt , decidim deixar-ho per avui, ja hem tingut la nostra quota d'adrenalina i preferim anar a bar per fer un mos i la cervesa.

Alla trobem a companys que també han fet la seva escalada i han tingut el mateix pensament que nosaltres.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................................... Ous, tomata i birra

APERTURISTES.................................... Victor Francia i Ariadna S

COMPANYS DE CORDA....................... Isabel Notivoli, Gines Rodriguez

MATERIAL UTILITZAT .......................... 10 cintes, Microfriends, Camalot del 0,5

DIFICULTAT ................................... 6a+/Ae















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada