Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 22 de novembre del 2022

VIA MATA RATAS

 DISSABTE, 19 DE NOVEMBRE DE 2022

Per aquesta setmana la meteo avisa de mal temps, per tant cal aprofitar els dies que queden per fer alguna via llarga.


Avui serem tres , i per compromisos adquirits ens cal acabar l'escalada al migdia o sigui que s'imposa una escalada rapida.

Fa molts anys havia fet la via Matarrates i diuen que ha estat reequipada, es un bon moment per tornar a fer-la.


Hem quedat al parquing de les coves del Salnitre entre les 8,30 i les nou.

Jo, que visc a pocs quilometres arribo el primer i ja tinc problemes per trobar-hi aparcament i aixó que es dissabte, (no vull ni imaginar-me com deu estar el diumenge!!)

Sortim amb tranquil·litat fins a peu de via i ens preparem per l'escalada.


La primera tirada, un diedre força dret ens dona la benvinguda, ara amb les assegurances noves et permet forçar més. Recordo una vegada a lloc que la primera reunió era sobre el gendarme, peró ara l'han allargat uns metres més fins sota l'entrada a la canal.


La segona tirada hi ha qui la fa per l'esperó, perórecordo haver anat per la canal i prefereixo seguir els records, despres de fer un flanqueig a l'esquerra passant petits contraforts on hem trobat un parabolt arribem a la canal que seguim fins a trobar una reunió amb anella de rapel a la seva paret esquerra, nosaltres seguim fins acabar la corda en un petit repla. Fem reunió en uns arbres.


La tercera tirada segueix canal fins trobar un lloc on aquesta es redreça, estem sota la part final, però encara farem uns quants metres per sobre l'aresta per trobar la reunió del pedestal que fem amb un altre llarg de corda.

La cinquena tirada es un mur vertical ben assegurat tot i que teoricament teniem que trobar tres pitons a més dels dos parabolts del tram inicial, però tan sols hem trobat dos, (creiem que hi son tots tres, però un no l'hem trobat, els altres dos eren tapats per terra i fulles i els hem destapat), no es una via de consum .


La sisena tirada és curta, fa un flanquig a la dreta per sota el sostre vermell per a situar-se dins la canal de la dreta.

La setena tirada , s'enfila per la canal i va a cercar un esperó que tenim a la dreta de la canal, espero que seguim fins el cim saltant-nos una reunió intermitja que trobarem.


Ja hem fet la via, ara cal baixar per la canal que hem trobat més descarnada que no recordaba, cal anar en compte amb les pedres.

Arribem al parquing, a l'hora prevista. Encara tindrem temps de fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM......................................................... Mata Ratas

APERTURISTES...................................... J.Armengol, K. Gassiot, S. Parcerisas

COMPANYS DE CORDA......................... Isabel Notivoli, Josep Aiguade

MATERIAL................................................ 13 cintes, joc discret de Camalots

DIFICULTAT.............................................. V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada