Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 23 de gener del 2023

VIES 45 ANYS DESPRES + VERTIC

 DISSABTE, 21 DE GENER DE 2023

Dissabte, com tinc per costum i sempre que puc, intento pujar a esmorzar al Bruc per trobar a companys i fer una bona xerrada, despres una vegada ells van a escalar torno a casa per fer els deures familiars, però avui és diferent, la familia no vol sortir a comprar i em deixa anar a escalar.


A Ca l'Anna avui hi ha molta gent i fem allargar el cafe, ja sigui pels retrovaments o pel fred que fa fora del local.

Es ben segur que caldra cercar un lloc asoleiat i ben arrecerat del vent.


Uns decideixen anar a la Codolosa, pero jo fa quatre dies que vaig anar-hi i prefereixo anar a un altre lloc. Proposo anar a la Pastereta on encara hi ha alguna via que no he fet, estan arrecerades i amb molt bona roca.

Finalment s'apunen el Lluis i el Carles que no els fa por caminar una estona.


L'aproximació ja ens fa entrar en calor i arribats a peu de paret el vent no el notem encara que veiem els arbres de l'aresta moure's amb insistencia.

La primera via que escollim és la “45 anys despres” , comença al mateix indret on comença l'Aresta Brucs però en lloc d'anar a l'esquerra per la canal, s'enfila recte per l'esperó però un xic decantat a l'Est. Està assegurada amb espits amb unalleugera capa de color groc . La tirada té uns 45 metres i una dificultat no gaire obligada sobre una roca de primera qualitat.


La segona tirada segueix la mateixa tónica, tot i que ara si que comencem a notar les ventades. Aquesta tirada també fa uns 45 metres i arriba fins sota unes llastres caracateristiques que hi ha a l'aresta.

La tercera tirada , es molt facil i sense assegurances a més no es especialment bonica ni te bona roca, per tant decidim baixar a peu de via amb dos rapels i estalviar-nos la ventada.


Una vegada al terra decidim fer la seva veïna de la dreta que comença un xic més a munt sobre una llastra caiguda però que nosaltres comencem des de el mateix lloc. On hi havia la reunió de terra ara tan sols hi ha dos esparrecs, ( a algú li molestava aquesta reunió !!! Sempre hi haura “cavernicoles”).


Aquesta via esta reequipada amb parabolts i han deixat algun espit vell al costat de les noves assegurances, hem trobat les tirades més curtes, (suposem que es per poder fer-la amb una sola corda). Nosaltres fins arribar a la mateixa reunió que en l'anterior via hem fet tres tirades, un xic més dificils però també amb una roca molt bona.


A les tretze hores el vent comença a girar i ja ens molesta, o sigui que decidim tornar al Bruc per fer la cervesa de rigor.

Tot i que m'ho esperava encara hem pogut fer una bona matinal.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.......................................... 45 anys despres

APERTURISTES ...................... Salva Angelet, Jordi Roca

COMPANYS DE CORDA .......... Lluis Gabernet, Carles Ferre

MATERIAL................................. 10 cintes

DIFICULTAT .............................. IV+


DADES DE LA VIA ................... Vertic

APERTURISTES....................... Agusti Cardona, Jaume Crespo, Enric Bassas

COMPANYS DE CORDA ........ Lluis Gabernet, Carles Ferre

MATERIAL................................ 10 cintes

DIFICULTAT ............................. V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada