Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 30 de març del 2023

INTEGRAL JOSEP BARBERA

 DIMECRES, 29 DE MARÇ DE 2023

Aquest dimecres, tal i com es diu en l'argot textil, “tinc mala peça al taler”. La setmana passada varem quedar en sortir el dimecres, tres companys. El dimarts al vespre , un d'ells m'avisa que te feina i no ve, en principi cap problema tinc l'altre company, però el dimecres abans de trobar-nos, un nou missatge, tampoc pot venir per indisposició.


Total a les vuit del mati, tot preparat i sense companys......., per sort sempre queda el recurs del “comodí”. Pujo al Bar Anna per veure si trobo algun company que estigui com jo.

Per sort, els companys del Bergueda /Maresme, dificilment s'en perden una i m'acullen a les seves cordades.

Mentre esmorzem, (aquest apartat no pot faltar mai!!!), decidim on anar i surt la proposta de pujar a Gorros i fer les dues integrals de la punta Pam a Pam i Miranda de Sant Joan.


Un lloc on ens podrem repartir en les dues vies que hi ha.

Aprofitem que el trenet de Sant Joan ja funciona per estalviar-nos una caminada i ens acostem a peu de via. Aqui fem dues cordades, en Frontera, en Bahi i en Riera escullem la via del Guillem Arias “Integral Pitu i Nuria” i en Abril, en Gomis i jo anirem a la “Iuntegral Josep Barbera” dels germans Massó.


La primera tirada costa situar perquè la primera assegurança esta alta, però una vegada localitzada cap problema per seguir l'itinerari amb molt bona roca i poques assegurances. Trobarem tres espits en cinquanta cinc metres. Això si, col·locats als lloc on la paret es posa més dreta.

La segona tirada es la millor de tota la via, surt en lleugera diagonal a la dreta per anar a cercar un mur vertical amb molt bona roca i millor assegurat per a no patir i que et deixa fer els passatges amb comoditat. Trobarem espits i dos pitons en el recorregut.


La tercera tirada esta completament neta , però hem vist algun forat per a flotants, la dificultat es baixa i la roca molt bona també, tan sols cal anar amb cura arribant al cim per les pedres soltes que hi ha.

La quarta tirada, esmes aviat un canvi d'agulla, cal seguir un cami molt fressat que ens porta a un collet entre les dues agulles, la punta pam a pam i la Miranda de Sant Joan.

Just en el collet trobarem les assegurances de la via “ Integral Pitu i Nuria” que deixarem a la nostra esquerra i uns metres més a la dreta veurem una pedra amb una sageta picada que es per on comença la nostra tirada.


La primera assegurança de la tirada esta força a munt i no la hem vist fins estar-hi quasi sobre, la roca es molt bona també. Arribats a aquesta assegurança cal anar progressivament a la dreta i trobarem una segona assegurança, despres la paret ja perd verticalitat, però abans de la reunió encara trobarem un tercer espit. La reunió la fem sota un desplom.

La conquena tirada surt de la reunió per la dreta i va a cercar dos espits visibles des de la reunió, aquests estan en l'unit passatge potent de la tirada, una vegada superat aquest tram la paret s'ajeu i cal pujar per una rampa fins la reunió, uns metres per sota del cim.


Aqui ens hem trobat les dues corades i fem el cami de retorn junts.

Com que uns van directes al Bergueda i d'altres marxen fins el Maresme sense aturar-se. Jo aquesta vegada enfilo directe cap a casa on faré la cervesa amb tranquilitat.

Uina molt bona matinal amb millor companyia.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM...................................... Integral Josep Barbera

APERTURISTES .................. germans Oscar i Albert Masó

COMPANYS DE CORDA ..... Joan Abril i Jaume Gomis

MATERIAL................................... 12 cintes

DIFICULTAT................................ 6a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada