Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 23 de març del 2023

RE PÒQUER DE VIES AL SECTOR SUD-OEST DE COLL ROIG

 DIMECRES, 22 DE MARÇ DE 2023

Aquest dimecres teniem la intenció d'anar a Malanyeu i estalviar-li un munt de quilometres al Lluis, però el dilluns arriba la proposta del Lluis, no contempla la opció d'anar a Malanyeu sino que diu d'anar a Coll Roig i tot i que fa poc que vaig anar a la mateixa zona. No dubto gens en confirmar-ho, (encara em queda molta feina a fer a la zona). El dimarts , s'apunta també el Gines


                                                    EL FORAT FA PECAT

Amb l'anterior proposta de Malanyeu havia avisat al Ramón que aniriem per les seves contrades per si volia afagir-se.

Amb el nou objectiu també s'apunten i quedem a Coll Roig a les nou i mitja del mati.

Sembla que anem cronometrats, al agafar la pista de Coll Roig veiem un cotxe davant nostre i resulta que son ells, en Ramón i en Cesar, (ells han vingut per Berga i nosaltres per Vic), ja hi som tots, però encara tindrem una nova sorpresa, mentre esmorzem arriben en Santi i el Toni, (els pencaires de la zona que estan acabant un nou projecte).


Jo aprofito la avidentesa per preguntar-los per les vies noves que vaig veure al sector Sud Oest i que no surten a la guia del Luichy.

Amb l'informació ja no tinc excusa, ja podem anar-hi.

Ells, que estan treballant a la mateixa zona, ens acompanyen i ens fan de guies, tot un luxe !!.


                                                             OASIS

Ara que ja estem situats, ens repartim les vies. En Ramon i el Cesar volen fer les vies que varem fer nosaltres en la darrera visita i nosaltres ens posarem a les noves.

En Toni i en Santi – a treballar !!!- per preparar-nos noves vies.!!!.


La primera via que fem es diu “El forat fa pecat” i es la via situada més a la dreta de totes, (plaquetes vermelles). La primera tirada és com les que hi ha a l'esquerra però un xic més mantinguda, completament assegurada i amb posssibilitats de possar-hi el que vulguis. Aquesta via en lloc de fer reunió com les altres, la fa en un repla molt treballat, com ens te acostumats en Santi, a la dreta i un metres mes curta.


                                                              BOIX

La segona tirada crec que es la tirada més potent d'aquesta zona, comença suau fins arribar a la primera assegurança on trobarem un pas dificil despres entrarem en un diedre amb uns primers metres dificils i de col·locació. M'ha tocat fer-ho de segon i personalment crec que es més de sise a, quasi tirant a sis b, però molt ben assegurat, superat el tram anirem trobant algun parabolt abans d'arribar a la reunió equipada per rapelar. No es la mateixa reunió que las seves veïnes de l'esquerra i presenta un rapel més net.

Dos rapels per la via i tornem a ser al terra, anem per la segona.


Ara escollim la via que va per la mateixa placa però a l'esquerra de les dues ressenyades al llibre, es diu “Oasis”. Aquesta via no hi hem vist continuació, (es pot fer una segona tirada aprofitant les vies veïnes que ja varem fer l'anterior visita)

Aquesta via presenta la primera tirada més dificil que les altres tres vies de la paret, amb passatges d'slab molt intensos i bonics i acaba en la macro reunió de les seves veïnes. En aquesta reunió trobarem dues instal·lacions de rapel per no entorpir a d'altres cordades que estiguin a la paret. Un rapel de cinquanta metres i tornem a ser al terra.



                                               D'ON NO N'HI HA NO EN RAJA

Ara deixem aquesta bonica placa i anem a l'agulla que tenim a l'esquerra on teoricament hi havia una via i que ara ja n'hi ha dues, la primera que fem és la nova i que no esta al llibre, el seu nom “ Boix”, per un abre que hi ha just on comença.

La via segueix un seguit de fissures i diedres fins el cim de l'agulla on trobarem dues instal·lacions de rapel, no es gaire dificil i esta ben assegurada amb vuit parabolts, però es pot afegir el que volguem. Un nou rapel i tornem al peu de l'agulla. Ara li toca a la via ressenyada al llibre la “d'on no n'hi ha no en raja”. Aquesta via és un xic més dificil i amb les assegurances un xic més allunyades tot i que com l'anterior es pot reforçar bé.


Ja comencem a estar cansats, però encara tinc una curiositat que m'agradaria esbrinar. A la primera via que hem fet i a la segona tirada he vist uns parabolts que en lloc d'anar al diedre que hem fet, segueixen superant la placa en direcció a les vies de l'esquerra i no se que tal sera?.

Enacar tenim temps i proposo pujar per la via “De mica en mica, s'omple la pica” fins la reunió de la via “El forat fa pecat” i despres a la segona tirada seguir aquesta linea de bolts fins on vagi..


              VIA  DE MICA EN MICA S'OMPLE LA PICA+VARIANT EL FORAT FA PECAT

La primera tirada segueix la linea de bolts d'aquesta via fins arribar al diedre penjat caracteristic i aleshores deixem la linea per anar a cercar la reunió de la via “el forat fa pecat” tot creuant per una placa de slab.

La segona tirada comença pel mateix itinerari que hem seguit però una vegada superat el primer tram dificil cal seguir per una placa tumbada i en adherencia fins entrar al diedre de la segona tirada de la via “ de mica en mica s'omple la pica” . Superat aquest diedre tenim dues opcions, anar a cercar la reunió de la dreta que pertany a la via “el forat fa pecat” o anar a l'esquerra, (aresta) i buscar la reunió de la via “ de mica en mica s'omple la pica”.


Com que els companys no han fet aquesta via optem per la segona opció fent un tram que cal protegir amb algun flotant mitjà.

Una vegada a la reunió i veient que el rapel de la via “el forat fa pecat” és més net que aquest, fem un canvi de reunió i baixem per l'altre.

Ara si que ja en tenim prou. Hem quedat sols a la paret i marxem ben satisfets.


Avui passa la volta per aquestes contrades i no sabem si ens deixaran baixar direcció Ripoll perque la carrera ve d'aquesta direcció per anar a Castellar de N'hug . Arribem al creument de carreteres i no hi ha moviment, però segur que estan pujant o sigui que decidim marxar direcció Berga i aturar-nos a el Rosal per fer un mos i la cervesa que ens hem ben guanyat.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................................... El forat fa pecat

APERTURISTES................................ Santi Sanz, Toni Vilaseca i Jaume Aregall

COMPANYS DE CORDA................... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL......................................... 15 cintes (opcional joc de Camalots)

DIFICULTAT........................................ 6a+



DADES DE LA VIA

NOM.................................................... Oasis

APERTURISTES................................ Santi Sanz, Jaume Aregall i Toni Vilaseca

COMPANYS DE CORDA................... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL......................................... 15 cintes (opcional joc de Camalots)

DIFICULTAT......................................... 6a


DADES DE LA VIA

NOM.................................................... Boix

APERTURISTES................................ Santi Sanz, Jaume Aregall i Toni Vilaseca

COMPANYS DE CORDA................... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL......................................... 10 cintes (opcional joc de Camalots)

DIFICULTAT......................................... IV+


DADES DE LA VIA

NOM.................................................... D'on no n'hi ha no en raja

APERTURISTES................................ Santi Sanz, Roger Perez

COMPANYS DE CORDA................... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL......................................... 10 cintes (opcional joc de Camalots)

DIFICULTAT......................................... 6a


DADES DE LA VIA

NOM............................................ El forat fa pecat variant de mica en mica s'omple la pica

APERTURISTES......................... Santi Sanz, Jaume Aregall i Toni Vilaseca

COMPANYS DE CORDA........... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL................................ 15 cintes (opcional joc de Camalots)

DIFICULTAT................................. 6a


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada