Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 2 de març del 2023

RETROBAMENT DE JOVENTUT I ESCAPADA A SANT BENET

 DIMECRES, 01 DE MARÇ DE 2023

Avui ha estat un dia per a guardar a la memoria, el retrobament amb un company de cordada amb qui no coincidiem des de fa uns quaranta anys, el Joan Albert !!!.


Aleshores, varem formar una cordada de tres, el Joan Albert, el Jordi i jo que varem patejar-nos la zona del Monestir, ( en aquella epoca, sense diners ni mitja de transport , aquell era el nostre reialme). No recordo exactament quant, suposo que per la mili, que el grup va desconectar-se i cada un va agafar un cami.

Amb el Jordi he mantigut contacte, més o menys permanent, però amb el Joan Albert , no . I fa poc temps per una casualitat, ens varem tornar a veure.


La consequencia d e la trobada, fer una sortida junts per , com es diu normalment, explicar-nos la vida, i fer una escaladeta.

Avui ha estat el dia de trobar-nos al Bruc. Esmorzem a Ca l'Anna i com no pot esser d'altre manera s'ens fan les tantes, (també influeix el fred que fa al carrer), finalment decidim marxar a escalar i per recordar vells temps decidim pujar a Sant Benet.


No tenim res en ment però parlant recordo que la via Hispano Suecia ha estat reequipada pels companys de “Roca Calenta” i decidim fer-hi una visita. Llàstima que no hem pensat que esta orientada a Est i que amb el dia que fa passarem calamitats.

Arribem a peu de via i ens repartim les tirades, em toca començar a mi,..... uuff!!! la pedra esta més que freda i et deixa els dits sense tacte, però poc a poc ens en sortim i a la reunió ja ens toca el solet.


La segona li toca al Joan Albert, és la tirada més entretinguda i llarga, per més morbo en el tram abans d'entrar a la reunió el Joan Albert surt disparat al trencar una pedra i vola una metrers, per sort el terreny aqui es desplomat i no es fa mal, finalment arriba a la reunió i jo el segueixo. Aqui no ha tingut sort i per la hora que ja no hi ha Sol.

La tercera em toca a mi, una sortida de reunió a l'esquerra on hi ha dos parabolts, es un tram molt vertical que primer es deixa fer però a l'altura del segon parabolt he posat l'estrep per poder sortir amb comoditat, despres navegar per un mar de roca on no veig la reunió.


No se si ha estat el subconscient o el fred però he anar decantant-me a l'esquerra fins arribar a una reunió d'espits i burils que segur no correspon a la via.

Al pujar el Joan Albert ho fa amb el plumes possat, ha agafat molt de fred a la reunió.

Creiem que per l'esquerra trobarem una sortida però les dues vies que hi ha per aqui s'acaben on estem situats i caldria tornar a flanquejar , ara ala dreta per trobar la reunió bona.


Com que la resta de via és més facil i a més va per la vessant Est, decidim que ja en tenim prou per avui i rapelem fins la canal.

No ha estat el final que esperavem, però la paret no es mourà de lloc, tornarem amb més bon temps, ara no cal passar calamitats.


Anem directes a Ca l'Anna per fer la cervesa de rigor. Per cert començarem a moure fils per a fer una sortida amb el Jordi i tornar a reviure moments de joventut.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM ............................................. Hispano Suecia

APERTURISTES .......................... P. Casanelles i F. Ludwig

COMPANYS DE CORDA .............. Joan Albert Pons

MATERIAL ..................................... 17 cintes, estrep

DIFICULTAT ................................... V+/A2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada