Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 6 de març del 2023

VIES CANDELERA VERTICAL + SI ENCARA FOSSIS AQUI, "CHIKY"

 DISSABTE, 04 DE MARÇ DE 2023

El dissabte passat, mentre esmorzem al Bruc va sorgir de baixar a Rasquera amb el Cesar que no coneix la zona i va començar a posar fil a l'agulla i acabar d'omplir el cotxe perquè surti més economic el viatge. El Ramon Barcelo també esta interessat en visitar la zona i en Bartolo, igual. Ja tenim el cotxe complert , ara tan sols resta trobar un dia adient, que és aquest dissabte.


Com que som quatre podrem fer dues cordades i repartir-nos en diferents vies, per tant tranquils baixem i ens aturem a esmorzar . Quan arribem al parquing, sorpresa !!!, ja hi ha tres cotxes.

Preparem el material i fem la curta aproximació i un cop a peu de via, veiem que els nostres objectius estan ocupats, a la via “Fava al rei” amb quatre escaladors i a la “ Si encara fossis aqui  "Chiky” ,amb dos. Cal buscar alternatives.


El Cesar i el Ramon Barcelo aniran a la via “Xortos i les furies diaboliques” que ja he fet un parell de vegades i el Ramon Bartolo i jo ens decantem per la via “ Candelera vertical”.

Aquesta via es la que queda més a l'esquerra de les vies que hi ha obertes avui en dia i cal pujar per una canal fins un punt molt evident on s'ha fet una bona neteja.


La primera tirada puja per un diedre netejat a conciencia on trobarem parabolts i algun pont de roca, les dificultat son homogenies i es ràpida de fer.

La segona tirada comença per un diedre caracteristic i despres s'enfila per una placa fins un petit repla sota de la placa final, la tirada presenta unes dificultats sempblants a la tirada anterior.

La tercera tan sols de veure-la ja podem dir que no sera igual i que caldrà apretar més.


Comença suau fins sota un diedre, que es deixa fer bé fins un punt on tenim que sortir a la dreta amb un passatge dur, que fins que no trobes una presa bona que hi ha dins un forat, costa de visualitzar, per sobre una placa amb les assegurances justes amb algun tram dificil, però amb algun microfriend es pot reduir la dificultat, acabada la placa entrem en un diedre on dalt trobarem la reunió.. Aqui s'acaba la via i amb dos rapels tornem a ser al terra.

 Els companys que estan fent la via veïna estan en la part final i com que la via va molt en diagonal, decidim començar abans no arribin al terra, (les pedres que puguin caure no ens tocaran)


La primera tirada d'aquesta via , no es agraïda, una rampa per roca bruta i trencada per anar a cercar el magnific diedre de la segona tirada, però és el canon que cal pagar. Esta protegida quasi integrament per ponts de roca i arbres llaçats i fem reunió als peus mateix del diedre.


La segona tirada és molt bonica, primer per un degotall molt vertical on demabna colocació per superar-ho despres un diedre perfecte amb molt bon cantó i molt ben protegit que seguirem fins el final, aqui he trobat la sortida no gaire logica a la dreta, es podria seguir pujant per la placa però aleshores suposo que la dificultat no seria ni molt menys la mateixa. A la dreta del diedre veurem un parabolt per indicar-nos l'itinerari. Per sobre una zona més trencada fins la reunió.


La tercera tirada no es gens evident, però es el que cal fer per anar a cercar les bones plaques de les darreres tirades. La tirada surt de la reunió per terreny trencat i protegit per bagues als arbres i ponts de roca, va amb tendencia a l'esquerra per agafar una vira descendent fins a trobar una reunió sota unes magnifiques plaques, (aqui trobem als companys que estan rapelant la via) i ens ajuden a localitzar la reunió.


La quarta tirada comença per una placa vertical amb un parabolt força amunt, però es deixa fer bé, despres segueix superant la placa amb tendencia a l'esquerra per anar a cercar una segona placa, en aquest punt de canvi de placa trobarem el passatge més dificil de la tirada. Seguirem superant la placa fins sota del mur de la darrera tirada.

En aquesta reunió tan sols hi ha un parabolt, però es pot reforçar bé.

La darrera tirada és una fissura diedre molt mantinguda en el seu grau i amb trams molt espectaculars, esta ben assegurada i es pot reforçar sense problemes.


Una vegada a dalt hem fet dos rapels, el primer molt just, fins el terra.

Els companys ja ens espera al cotxe i marxem directes a fer un mos i la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................................. Candelera vertical

APERTURISTES............................... A. Alarcon, J. Rovira i J. Prat

COMPANYS DE CORDA.................. Ramon Bartoló

MATERIAL......................................... 10 cintes (opcional semafor Aliens)

DIFICULTAT....................................... 6a+ (V+/A0)


DADES DE LA VIA

NOM.................................................... Si encara fossis aqui, Chiky

APERTURISTES................................ A. Alarcon

COMPANYS DE CORDA .................. Ramon Bartoló

MATERIAL.......................................... 10 cintes (opcional joc de Camalots fins nº 2)

DIFICULTAT......................................... 6a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada