Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

diumenge, 23 d’abril del 2023

VIA GAM AL CAVALL BERNAT

 DISSABTE, 22 D'ABRIL DE 2023

Aquest dissabte no tinc cap pla establert, tan sols el de sortir.

Com sempre que puc pujo al Bruc per esmorzar però avui amb el material per si trobo algú amb que poder anar a escalar.


Mentre esmorzem van arribant companys i comencem a fer plans fins acabar decidint-nos a acompanyar als companys de Vilanova i Torrelavid que porten al cap pujar fins el Cavall Bernat per fer la via Normal amb el Lucas, un futur i prometedor “Cavallista”

Finalment en aquesta aventura ens apuntem l'Enric i jo. Ells ja son tres, els dos Angels, (Vedo i Guillen) i el Lucas.


Arribem a peu del Cavall quan algunes cordades ja han fet la feina, però encara en hi queden moltes més, una d'elles a la Gam que es el objectiu que hem escollit l'Enric i jo per acompanyar-los i poder estar aprop d'ells sense molestar-los.

Al coll, mentre saludem a companys del Maresme que ja han fet la feina, patim les batsegades del vent que ens acompanyara tot el mati encara que cada vegada amb menys intensitat.


Nosaltres comencem l'escalada i fem el primer contrafort on al no tocar el Sol la fresca es important. La tirada del flanqueig em toca a mi i tot i volguer anar rapid, els tinc una bona estona esperant a la nevera.

Al flanqueig que fa un més va tirar-me enrera per no portar cap cordino per posar a la plaqueta trencada, avui he tingut sort i tot i portant bagues per a posar-la, ja la trobem posada, la corada que va davant nostre la ha deixat i nosaltres l'hem aprofitat..... moltes gracies !!!.


Superat el flanqueig tinc la sort que a la reunió quasi no fa vent i a més toca el Sol, tot un luxe.

La segona comença amb un pas d'A0 i furgant dins la fissura encara trobo un pitó més en el tram més dificil de la tirada, total en aquest tram hi ha dos pitons i dos espits molt propers que et donenconfiança per anar a cercar el següent espit que ja el veiem uns metres més allunyat.


La resta de tirada no es gaire dificil però demana decissió perquè no es veuen les assegurances que hi ha més, un altre espit i dos ponts de roca.

Un joc discret de Camalots també ajuden a fer la progressió més segura.

Sobre la berruga fem reunió però tot i el Sol que fa , el vent es fred i no ens aturem gaire, fem la darrera tirada i com que no tenim especialinteres en fer-nos la foto del cim baixem fins la berruga per veure arribar als nostres companys que pugen per la Normal.


Una vegada tots a la segona reunió nosaltres baixem fins a peu de via, per estar més arrecerats del vent i ells segueixen la seva escalada.


Finalment, ens trobem tots a peu de via i fem el cami de tornada, satisfets i directes a ca l'Anna per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM..................................................... Gam

APERTURISTES ................................. J. Vendrell, J.M. Balcells, A. Ventura,J. Carbó

COMPANYS DE CORDA ................... Enric Solé (Chacó)

MATERIAL ...........................................14 cintes, estrep, Joc discret de Camalots (mitjans)

3 comentaris:

  1. Hola Josep, soc en Joan Llobera, estaba per el peu del Cavall cuan vareu fer la GAM, verem estar xerrant, tinc unes cuantes fotos vostres, si hem dons un correu o un telf te les envio.
    Salut

    ResponElimina
  2. Hola Josep, soc Joan Llobera, disabte varem estar xerrant al peu del Cavall, us vaig fer unes cuantes fotos, si em pases un mail o un telf te les faig arribar. (disculpa si he escrit dues vegades, no se ben be com funciona aixo)
    Salutacions

    ResponElimina
  3. No ens varem veure,pero nosaltres som els que varem deixar el cordino a la xapa de la travessa,davant vostre 😉👍salutacions!

    ResponElimina