Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

diumenge, 28 de maig del 2023

MATINAL MONTSERRATINA, DUES VESSANTS D'UNA MATEIXA AGULLA

 DISSABTE, 27 DE MAIG DE 2023

Aquesta setmana hem quedat amb el Ramon per sortir, però l'objectiu que teniem esta molt de moda ara i segur que trobem més cordades amb les mateixes intencions que nosaltres, per tant decidim posposar-ho per un altre dia i quedar-nos per “Ca la Montse”.

A les nou quedem per esmorzar a ca l' Anna i pensar una matinal.mentre fem un bon esmorzar.


Finalment ens decantem per anar a Agulles i fer una de les propostes que hem preparat, anirem a la zona interior d' Agulles i més concretament a l'agulla Manolito Garcia o Cota 94.

El nostre objectiu, la via “ Master & Comander” dels germans Masó, una via sense gaire compromís i que segueix un amagat esperó que uneix varies agulles.

Després d' esmorzar som tres, l' Eduard també s'apunta.


L'aproximació la fem fins el refugi d'agulles i seguim per la canal de l' Ou de Colom fins arribar sota el seu contrafort, just superat aquest i quan la canal comença a posar-se més costeruda, trobarem la nostra via a la dreta.

La primea tirada es dreta i un xic relliscosa per la poca insolació de la canal, però superats els primers metres la roca millora i es deixa fer bé. Trobarem un pitó i dos parabolts en els vint-i-cinc metres de la tirada.


La segona tirada és més llarga, amb un primer tram més vertical i protegit amb tres parabolts i un pitó que costa de veure perquè esta mimetitzat amb la roca. La resta de tirada no esta protegida però va perdent verticalitat progressivament fins arribar a un arbre on farem la reunió, (no hi ha res).


La tercera tirada surt a l'esquerra de la reunió per anar a cercar l'aresta, pasarém per un petit gendarme que enumenen “el grumet” i segueix per l'aresta fins a un coll que trobarem a l'altre costat de l'agulla. El tram més compromes de la tirada es la baixada del cim de l'agulla fins el coll però hi ha un petit matoll amb dues bagues i un mosquetó que permeten fer el descens amb la seguretat de la corda per dalt.


La quarta tirada ja ens porta a l'agulla “ Manolito Garcia”, uns primers metres verticals assegurats amb un parabolt fins a situar-nos sota un desplom i flanquejar aquest per sota en direcció a l'esquerra, aquí trobarem un pitó, i continuarem fins una canal que ens portarà a la reunió, sota el cim de l'agulla.


La cinquena tirada te uns primers metres verticals i després caminant fins el cim, nosaltres hem fet reunió a l'altre vessant on trobarem la instal·lació del rapel.

Un petit rapel de vint metres ens deixa al coll per on passa el cami que baixa fins el Coll d'Agulles..

Ja hem fet la nostra escaladeta, però és aviat per tornar i decidim fer una segona via. Baixem per la vessant Est i anem a cercar alguna de les vies que superen aquesta paret.


Ens decantem per fer la via “Iroquesos” que comença al vell mig de la paret, darrera d'un pi gegantí.

Aquesta via és més picantona que l'anterior, ja comença amb uns passatges d'artificial que podem fer en A0, la roca esta coberta de molsa i rellisca molt, però per sobre de la segona assegurança la roca millora, la via esta ben assegurada i permet apurar la dificutat que poc a poc va perdent verticalitat fins arribar a la reunió que trobarem despres de creuar una canal humida. A la tirada trobarem set parabolts en el tram inicial i més vertical i un doble burí en el trajecte més fàcil fins la reunió.


La segona surt just recte per sobre de la reunió, sempre a l'esquerra de la canal humida, els primers metres son potents fins un petit llavi on ens ha calgut fer A0 després sempre amb la mateixa tònica de bona roca i bon equipament anirem pujant fins la reunió.

Aquesta reunió esta equipada amb anella, però dubtem si baixar o acabar la via fins dalt.


Escollim la segona opció, uns metres ajaguts ens porten a la darrera reunió que hem fet de la via anterior i que aprofitem per assegurar-nos i continuem fins la instal·lació de rapel.

Un nou rapel i ja som al terra.

Ara si que ja en tenim prou, per baixar per un lloc diferent decidim fer-ho per la Canal Ample fins el refugi i despres directes al cotxe, la cervesa de Ca l'Anna ens espera.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................................ Master & Comander

APERTURISTES............................ Oscar i Albert Masó

COMPANYS DE CORDA............... R. Barcelo i Eduard Quiles

MATERIAL..................................... 10 cintes

DIFICULTAT.................................. V


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Iroquesos

APERTURISTES ............................. Joan Vidal

COMPANYS DE CORDA............... R. Barcelo i Eduard Quiles

MATERIAL..................................... 10 cintes

DIFICULTAT.................................. 6a/A0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada