Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 25 de maig del 2023

VIES ESPIGOLO sortida SUPER DIEDRE + ESPERÓ DAIKIRI

 DIMECRES, 24 DE MAIG DE 2023

Avui és un dia amb moltes possibilitats de mullar-nos, però tot i la meteo he quedat amb el Lluis per sortir.

Com sempre ens trobem a bar de l'Angelita i portem alguna proposta al sarró. Però la proposta que avui li porto no acaba de satisfer-lo i cal estudiar un pla B.


Finalment decidim anar a Garraf perquè els ruixats diuen que seran per l'interior i tota la costa s' en escapa.

Com que avui anem sobrats de temps, fem la parada per definir el objectiu a les Casetes on fem un bon esmorzar i d' allà directes a Garraf. (Per cert !!!, des de l'u de maig ja es paga el pàrquing!!!).


La primera pensada era fer les vies de la cantera “Mojito pal nenito “ i “Sweet home buenos aires” però arribats a l'explanada hi ha un curset que tenen ocupades tota la zona i decidim fer un canvi d'objectiu.

Anirem a la cantera esquerra però hi ha una cordada començant una de les vies, tan sols ens queda les vies que hi ha entre un sector i l'altre, encara que no sabem en quina ens posem.


Finalment escollim una via que comença darrera el pi que hi ha al cim del triangle de terra, no sabem segur quina és perquè en pocs metres n'hi ha tres tot i que creiem que es la “Espigolo”.

La via comença en un mur vertical que als cinc o sis metres ja s'ajau, esta protegida amb parabolts sikats. Els primers metres estan ben protegits amb tres parabolts però després cal navegar per una placa ajaguda fins la reunió a uns vint-i-cinc metres, on trobem dos parabolts amb anella per baixar. Nosaltres no volem fer-ho i decidim pujar a veure que trobem.


La segona tirada, sense protecció es una tartera on cal progressar amb compte i hem arribat a uns arbres on trobem una baga, tot axó als seixanta metres.

Ara tenim un dilema, per la dreta podem sortir quasi caminant i per l'esquerra veiem un diedre molt llaminer on brillen algunes assegurances. Decissió presa, cap el diedre !!!.

Una nova tirada de trenta metres creuant tarteres i trams de roca trencada ens deixen sota el diedre amb un parabolt on fem reunió.


Sortim de la reunió amb un tram vertical assegurat per dos parabolts però no veiem la continuació. L'entrada al diedre es delicada d'aspecte però que resulta agraïda de roca, un parell de metres sobre l'entrada un nou parabolt i ara si que veiem la continuació, està assegurada!!!.

El diedre és molt bonic i cal apretar, en alguns trams ens cal fer A0 perquè la paret de l'esquerra rellisca molt i costa trobar la posició, anem superant el diedre i just abans d'entrar a la reunió un pas desplomat ens fa posar un estrep, (si estàs fort, suposo que tibant del ferro pots superar el tram, però si portes estrep millor fer-lo servir ).


La reunió es penjada i un xic incomoda però permet fer unes fotos molt bones al company.

La següent tirada esta completament neta però es pot assegurar amb flotants, un diedre en sporta a les grades finals i fem reunió en un arbre a l'ombra que el Sol apreta.

Una vegada al cim baixem pel cami que va al sector “Mala Dona” perquè com que es aviat volem aprofitar per fer la via “Esperó Daikiri” que creiem que esta a l'ombra.

A peu de cantera vessant nord, cerquem el camí d'aproximació a la via, que cap dels dos coneixem, però amb intuïció aviat trobem rastres de pas i la corda fixa que hi ha abans d'arribar a peu de via.


La primera tirada esta molt polida i rellisca molt, cal anar en compte, per sort la dificultat no és molt alta i si et separes de la linea lògica la roca esta millor. Trobarem quatre parabolts fins la reunió que esta al mateix fil de l'esperó.

La segona tirada comença superant un diedre i aviat es posa just al fil de l'esperó que no deixarem fins que la paret perd verticalitat i entra en la rampa final. Trobarem un pitó, dos parabolts i un pont de roca.


Una vegada acabada la via, remuntem el camí tornem a baixar per la cantera Nord i poder fer les fotos de la via per ressenyar-la.

Arribem al cotxe i per mandra de pujar fins la plaça a fer la cervesa tornem a les Casetes de Sitges per fer-la.

Hem arribat a Esparreguera sobre les quatre i en lloc de mullar-nos hem passat una calor de ple estiu.


Revisant les ressenyes a casa crec que hem fet la via “Espigolo sortida Super Diedre” per les referències que he trobat al blog de “Bloc Empotrat”.

J.ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.......................................Espigolo sortida Super Diedre

APERTURISTES .................. ????

COMPANY DE CORDA........ Lluis Gabernet

MATERIAL ........................... 14 cintes, estrep (opcional)

DIFICULTAT.......................... V+/A0


DADES DE LA VIA

NOM..................................... Esperó Daikiri

APERTURISTES ................ Alex Agulló, J. Mª Garcia, Isabel Notivoli

COMPANY DE CORDA ...... Lluis Gabernet

MATERIAL........................... 5 cintes

DIFICULTAT ........................ V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada