Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 22 de juny del 2023

DESCOBRINT UNA NOVA ESCOLA....... SOLIUS

 DIMECRES, 21 DE JUNY DE 2023

La trucada del Lluis em posa sobre avis que s'acosta el dimecres i cal cercar un objectiu, cal mirar la meteo per veure opcions.


Buscar ombra, es la prioritat !!!. A darrera hora, s'apunta el Genis i quedem en trobar-nos a les vuit per acabar de decidir, els companys del grup van al Santuari de Corbera però no em fa el pes anar-hi tot i que encara hi ha alguna via que no he fet. Finalment i davant del café del mati decidim baixar cap a Tarragona.


Tot sembla anar be fins que entrem a l'autopista de Martorell. Ufff !!! hi ha cua des de la Seat en direcció Tarragona i quan arribem a la incorporació direcció Sud tota la autopista col·lapsada, cal decidir-nos ràpid si no volem quedar-nos encallats mig matí.

Solució d'emergència, sortir de la cua i agafar direcció Barcelona. Aleshores com a alternativa s' em acut que tinc pendent visitar Solius i proposo als companys d'anar-hi. A més el Lluis ja coneix la zona i podrà fer-nos de guia.


Mentre anem direcció Girona veiem que el col·lapse a l'autopista arriba fins a Castellbisbal, hem tingut una bona pensada.

Arribem al pàrquing i no hi ha cap cotxe, totes les parets per nosaltres., però decidim quedar-nos a les roques bessones on hi ha la via més llarga de la zona. La via “ Gavinodrom”.


La primera tirada és fàcil sobre un granet que sembla trencar-se la primera capa en petits bocins i molta molsa negre per tota la paret, tan sols els llocs on cal posar el peu sembla haver desaparegut, en el primer tram trobarem un parabolt, un arbre amb una baga i un segon parabolt abans d'arribar a una reunió que no hem fet, aleshores la via va netament a la dreta en horitzontal per entrar a la reunió que veiem en un un replà, el passatge més difícil està poc abans d'entrar a la reunió per la poca confiança que dona la roca.


La segona tirada supera un diedre i és la tirada més difícil de la via, els primers metres d'escalada del diedre son fàcils però hi ha un punt on cal tibar i agafar-te en una fissura que no dona confiança, és un pas de decisió, després el diedre perd verticalitat fins la reunió.

La tercera tirada, es per sortir de la paret, seguirem el fil de la carena on anirem trobant reunions amb anelles que corresponen a les vies de la cara Sud, finalment trobarem un cable que uneix varies d'aquestes reunions i podem donar per acabada la via.


La baixada la fem a peu per darrera i tornem a peu de via.

Ara volem donar-li una ullada a la cara Sud on sembla que el rocam es molt millor.

En aquesta cara decidim quedar-nos en el primer sector que trobem i fem quatre vies equipades amb parabolts, per acabar d'arrodonir la visita.


Aquestes vies tenen la roca molt més compacta i podem gaudir de la dificultat.

Quan la calor comença a empaitar decidim deixar-ho, ja coneixem la zona.

Ara a cercar una bona cervesa camí de casa


No tenim ni idea del nom de les vies i la graduació és la que ens ha semblat, atenent que no estem gaire acostumats a escalar en aquesta roca.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................................... Gavinodrom

APERTURISTES ................................... ????

COMPANYS DE CORDA ..................... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL............................................. 10 cintes

DIFICULTAT.......................................... V+


DADES DE LA VIA

NOM......................................................      1, 2, 3, 4

APERTURISTES ....................................... ????

COMPANYS DE CORDA ........................... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL .................................................. 15 cintes

DIFICULTAT ................................................ V, V+, 6a, 6b/A0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada