Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 24 de juliol del 2023

VIA FILIBERTO

 DIUMENGE, 23 DE JULIOL DE 2023

Avui no es dia per a complicar-se la vida. Es important complir amb el deure de votar si no volem trobar-nos de nou corrent davant del “grisos” com als anys 70.


La colla proposa anar al Pedraforca però em fa por fer salat i complicar-me la vida , per tant prefereixo anar a un objectiu més còmode.

La Isabel s'apunta a aquesta proposta i tenim dues alternatives, una a Montserrat i l'altre a Benavent. Segons la meteo ambdós llocs tindran unes temperatures semblants i les dues propostes son a l'ombra.


Finalment ens decantem per Benavent i fer una via que no hem fet. A més el seu aperturista ens dona la confiança que no ens avorririem, je, je .............. el seu segell és símbol de via “picant”.

El nostre objectiu, una via del mestre Remi que no es gens coneguda i que va per una paret diferent de les típiques de la zona.


Sortim a les set del mati per fer la primera aturada a Artesa per esmorzar i després directes a Benavent.Com que la paret es característica i molt evident no ens costa gaire localitzar-la.

Deixem el cotxe a Benavent just a l'entrada del poble i agafem el camí que voreja les parets amb direcció Comiols, una vegada superada l'Agulla de Benavent ja veiem la paret i tan sols resta trobar algun corriol que pugi en direcció a peu de paret. (no es gaire evident però trobarem alguna fita).


Arribem a peu de via i veiem el primer parabolt i mig amagada en un arbre una baga , que son els indicadors que dona la ressenya per localitzar-la. Ara tan sols resta intentar-la.

La primera tirada comença vertical i amb roca a controlar, (com tota la de la zona) però veiem parabolts que ens senyalen el camí a seguir, cal dir que cal escalar entre assegurances, no és fàcil !!!. Per sobre nostre un desplom que superem en Ae i després d'una sortida un xic expo, (típica de les vies d' en Remi) cal navegar per una placa fins un parabolt que trobarem just sota la reunió.


A la reunió trobem un mallon i un mosquetó, senyal inequívoca que alguna cordada se li ha posat travessada la via i han baixat.

La segona tirada no es gaire bonica però amb un tram contundent al principi. Surt en flanqueig descendent a la dreta per anar a cercar un petit diedre on veiem un parabolt, el diedre més difícil del que sembla ens porta a una travessia a la dreta que es fa en A0 però que nosaltres portant un estrep com portem ho fem en Ae. Per sobre un tram trencat assegurat amb ponts de roca i algun parabolt fins la reunió en una feixa, sota un gran mur.


A tercera tirada, la millor de la via, comença amb un tram expo i difícil fins arribar a la primera assegurança, per sobre un mur molt vertical amb assegurances espaiades on cal apretar fins un punt on la ressenya assenyala un bloc sospitós, que crec que ja no hi és perquè hi ha una clapa vermella que ens diu que allà hi havia quelcom, total que ens trobem amb un passatge molt difícil de superar, personalment crec que bastant més que el cinquè superior que diu la ressenya, superat el tràngol, una tibada mes impressionant que difícil per entrar a la reunió. Definitivament la millor tirada de la via.


La quarta tirada comença amb un tram de A0 per lo dolent de la roca, nosaltres, com tots el A0 de la via els hem fet amb estrep,(no es pot ser vell a cap preu, però tibar de ronyons ja no és tan fàcil com abans).

Per sobre del A0 una tirada tombada amb roca dolenta on cal mirar les pedres que trepitges i directes al cim on farem reunió en un arbre.


Per baixar cal remuntar pel millor terreny que trobem fins la carena on trobarem el camí que baixa de les antenes i anirem a cercar el camí de baixada que ja coneixem.

Hem fet tota la via a l'ombra, paro ara ja comença el Sol a escalfar.

Anem directes al cotxe i baixem a Artesa per fer la cervesa que ens hem guanyat.


A les quatre torno a ser a Esparreguera i encara podré fer una becaina abans d'anar a votar.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM..................................................... Filiberto

APERTURISTA ................................... Remi Bresco

COMPANYS DE CORDA ................... Isabel Notivoli

MATERIAL........................................... 14 cintes, estrep

DIFICULTAT.......................................... V+/Ae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada