Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

diumenge, 24 de desembre del 2023

VIA 5 FEIXES VILANOVA DE MEIA

 DISSABTE, 23 DE DESEMBRE

Dimecres passat i mentre feiem el dinar d'escaladors sèniors, varem començar a preparar aquesta sortida, (no sempre coincidim el VISA i jo).


Avui és el dia, el Josep passa a buscar-me i també al Antonio i tots tres anem a buscar la Maria.

El nostre objectiu una via llarga a la paret del Pas Nou, que el Visa i jo ja hem fet però l' Antonio i la Maria , no.

És una via orientada a Sud, però per la orografia de la zona no comença a tocar-li el Sol fins ben tard. Per fer temps ens aturem a Cal Cirera per esmorzar.


Arribats al pàrquing, que comença a emplenar-se ens preparem i fem la curta aproximació a peu de via, (la via comença a peu de carretera) però aquesta primera tirada encara està a l'ombra i el Visa i la Maria decideixen saltar-se el tràngol de fer la primera tirada a l'ombra i començar directament per la segona tirada, Nosaltres, un xic “masoquistes “, si que comencem per la primera.


Un tram de trenta metres protegits per quatre cordinos (ponts de roca o arbres) i dos parabolts, que protegeixen aquest tram fins la primera feixa.

La segona tirada , també d'uns trenta metres però de feixa que ens deixa a peus del segon mur on trobem a la Maria assegurant al Visa. Nosaltres ens posem al darrera de la cordada. La primera assegurança és un espàrrec sense plaqueta


La tercera tirada és mixta, un tram escalant i un segon caminant per creuar la feixa corresponent i situar-nos a peu del següent mur. El tram d'escalada esta protegit per tres parabolts i un pont de roca.

La quarta té les mateixes característiques, escalada i caminar, però per arribar a peu del següent mur, cal fer més metres i arribar a peus del mur més bonic de la via.


Aquesta tirada és tota ella escalant, un 45 metres que primer superen una placa vertical per entrar desprès en un diedre que ja no deixarem fins quasi la reunió. Esta protegida per deu parabolts (crec recordar que un o dos, són espits) i dos ponts de roca.

La sisena tirada puja fins una petita cova on trobarem un pont de roca llaçat i seguirem vers l'esquerra per un diedre ajagut, primer amb roca a controlar però aviat la roca es bona i permet progressar bé. Trobarem tres ponts de roca o arbres llaçats i tres parabolts, la part final és terrosa i surt a una feixa caminat. Nosaltres hem fet reunió en un arbre abans d'arribar al darrer mur.


La darrera tirada és curta i protegida per dos parabolts i dos ponts de roca, es pot sortir sense fer-la però una vegada posats, millor acabar la via de dalt a baix.

La baixada es fa caminat per una traça ben marcada pel pas de les cordades que ens deixarà a la carretera. Aquí tan sols cal anar direcció Vilanova de Meia per trobar el cotxe.

Encara és aviat, però preferim baixar a Cal Cirera i fer un bon dinar.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................................. 5 Feixes

APERTURISTES.............................. J. Baraldes, A. Alarcón

COMPANY DE CORDA ................... Antonio Gea

MATERIAL.......................................... 12 cintes

DIFICULTAT........................................ V+



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada