Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 7 de maig del 2024

ESPOLON P.D.P. - REDOVAN (4t dia MURCIA 2024)

 DIMARTS, 30 D'ABRIL

Ahir varem deixar descansar el cotxe de fer molts quilometres, però avui tenim pensat compensar-ho. El nostre primer objectiu i baixar fins a Cartagena per conèixer la zona de Peñas Blancas.

Aquesta nit a plogut molt però la roca que tenim per aquí absorbeix l'aigua en un moment , creiem que podrem escalar sense cap problema.


Fem el cafè al apartament i marxem a fer quilometres, després d'uns quilometres per autopistes, el “Maps” ens porta per unes carreteres estretes i dolentes fins arribar al Alto de Cadaceros. Aquí surt el camí de la “Vibora”, una de les aproximacions a la paret, però nosaltres primer volem esmorzar i després fer fotos de la paret,( si anem per la “vibora” no en podrem fer perquè sortim dalt de la paret i per arribar a peu de via cal fer dos ràpels.

Nosaltres baixem fins a Isla Plana per esmorzar i fer la aproximació de baix, però cal seguir el llit d'un riu amb pista de terra i no ens atrevim per la pluja de la nit passada.

Total que amb la cua entre cames i sense esmorzar perquè tots els bars son tancats, decidim tornar a la zona d'Oriola per fer quelcom més factible.


Una hora llarga de carretera dona per pensar un nou objectiu i ens decantem per Redovan ,(una nova escola a visitar). A Redovan si que podem menjar i amb un bon bocata a la panxa anem al pàrquing on , aquí si, trobem a gent escaladora i muntanyenca.

Fem l'aproximació i ens decidim per fer l' Espolon P.D.P., ates que avui per avui la via del Botri està amb restriccions.


A peu de via , el Lluís decideix no seguir, després de tres dies escalant nota les cames pesades i son molts metres per fer avui. L'Angel i jo decidim seguir amb la proposta.

La primera tirada és de llarg la més difícil de la via (tot i que a mitja via hi ha una tirada d'igual graduació). Està just al costat d'un sector d'esportiva on hi ha gent tibant de valent i segurament és una tirada que es fa amb caràcter esportiu.


D'entrada per arribar a la primera assegurança ja cal fer equilibris per no deixar-hi les cames, després una placa fina et porta a un replà sobre un contrafort. Nosaltres hem trobat 11 parabolts i un pitó.

La segueix una placa que primer es vertical però va perdent continuïtat fins que hem trobat una reunió a uns 25 metres, hi ha set parabolts.

Aquí hem fet un canvi de reunió fàcil caminant a la dreta primer i grimpant un xic després fins a situar-nos sota una placa vertical, aquest canvi te uns quinze metres.


La quarta tirada és mooolt llarga segueix una placa que va per darrera d'un diedre que ja veiem des de peu de via, està assegurada amb 16 parabolts i és molt agradable d'escalar.

La cinquena tirada surt cap a la dreta per sota una línia de desploms que anem flanquejant fins a creuar-los i enfilar-nos per una placa molt compacta. Trobarem deu parabolts.


La sisena tirada segueix la mateixa tònica per arribar a una feixa per on creua el camí de baixada. Trobarem quinze parabolts.

En aquesta reunió remunte un xic fins a trobar el camí de baixada que seguirem uns setanta metres després d'un contrafort veurem a la paret una línia de parabolts amb el nom gravat a la pedra


Aquesta placa és molt bona i amb roca boníssima, llastima que la han apurat massa i els últims metres pateixes més per tibar de la corda que d'escalar, hi ha 18 assegurances.

La novena tirada és un xic més curta i més fàcil arribant a una petita feixa que creuarem a la dreta. En aquest tram trobarem tres parabolts més aviat per a senyalitzar el camí.

Ara ens queda una tirada suau fins a la darrera reunió , es llarga...... molt llarga però trobarem catorze parabolts.

Nosaltres per sortir de la paret hem fet un flanqueig a l'esquerra per terreny fàcil fins al collet.

Ara ens queda un llarg camí per a tornar al pàrquing on ens espera el Lluís per anar a fer la cervesa de rigor.

Per no liar-nos hem preferit fer la baixada normal en lloc de cercar uns ràpels que ens estalvien molt camí però no volem temptar a la sort.


En arribar al apartament tenim una visita , la família Barceló de viatge de retorn a casa s'han aturat per visitar-nos i compartim la vetllada.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................... Espolon P.D.P.

APERTURISTES.................... P. Hernandez, P. Hurtado, D. Medina

CORDADA.............................. Angel Guillen, Josep Estruch

MATERIAL............................... 18 cintes

DIFICULTAT ........................... V+


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada