Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 9 de març del 2020

VIA ANTIPSICOTICA


DISSABTE, 07 DE MARÇ

Aquesta setmana sortim amb l’ intenció d’anar de descoberta a la zona de l’Alt Urgell.
Com sempre sortim del Bruc i aquesta vegada som quatre . El Genis, l’Isabel , el Joan i jo.
El nostre objectiu primer és anar a conèixer les vies que en Jové te obertes a l’esquerra  de l’Obaga de la Font.
Fem la primera aturada a Ca la Marisol per esmorzar i desprès directes a la recerca de l’aproximació. Ens endinsem per les pistes que hi ha darrera Sant Honorat, però desprès de provar-ne dues , no veiem clar que sigui el camí correcte i a l’espera de tenir dades més concretes sobre l’aproximació decidim aplicar el pla B.


El Joan porta les ressenyes de les darreres vies obertes per en Remi a la zona i en decidim per provar-ne una. Escollim la via “antipsicotica”. No sabem l’aproximació però hem fet altres vies a la zona i segur que la trobarem.


La veritat que ens ha costat bastant trobar-la, primer hem arribat fins el Sentinella del tres ponts per veure si hi ha algun desviament visible que ens porti a peu de via, però no l’hem trobat.
Aleshores per deducció hem reculat i en un giravolt del camí hi ha una fita, que hem agafat com a referència i desviant-nos del camí en direcció al cim cònic hem anat trobant alguna fita  per superar els primers contraforts de roca . Una vegada sobre els contraforts, i amb la via a la vista, ha estat fàcil arribar –hi.


La via , més potent del que sembla per la ressenya, i amb passatges obligats sobre roca que no està del tot sanejada.
La primera tirada força vertical i amb trams obligats entre assegurances, és la més mantinguda.


La segona tirada és de tràmit, molt ajaguda i amb molta pedra solta per la poca inclinació de la paret. Aquesta ens deixa sota uns desploms. Nosaltres hem fet una reunió just sota el desplom de la tercera tirada, en un replà còmode i a la vista del  company (uns deu metres separen aquestes dues reunions , i no hi ha res en aquesta reunió bis, tan sols que es molt més còmoda).


La tirada següent és força potent, d’entrada un tram d’artificial amb tres passos de Ae i una sortida en lliure força difícil, (millor sortir per l’esquerra), cal anar a cercar un parabolt , aquest encara que separat no està molt lluny, però el següent, uuff !!! , cal fer una bona excursió, per sort la dificultat va minvant progressivament.


La següent reunió està sota un nou desplom i presenta una sortida rabiosa cap a l’esquerra, desprès una excursió fàcil fins el darrer tram vertical just abans d’entrar a la reunió.
La baixada ha estat complicada fins que no hem trobat el ràpel que ens deixa a prop del camí de pujada.
Altre vegada al camí, decidim deixar-ho per avui i baixar a Oliana a fer la cervesa

J. ESTRUCH



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada