Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dissabte, 17 d’abril del 2021

VIA NURIA, sortida SIDDHARTA (BOLA DE LA PARTIÓ)

 DIMECRES, 14 D’ABRIL

Aquesta setmana m’ha calgut canviar els plans a corre cuita. No tinc cangur per dijous i divendres farà un temps de pena. O sigui que em toca sortir dimecres, però som dimarts per la tarda.

Començo a trucar companys i per sort la cordada del Joan i l’Isabel m’acullen.

He tingut sort.

Ens trobem a Collbató però sense tenir cap objectiu clar, i aviat optem per la proposta que ens fa el Joan, anar a la Bola de la Partió i fer la via Nuria sortint per la Siddharta.

Fem l’aproximació al Refugi sense preses perquè encara fa força fred i el cel esta completament tapat.

A peu de via , tot segueix igual, molta humitat, el cel tapat i força fred. Però la tranquil·litat que hi ha avui per Agulles no es paga amb cap preu, (estem completament sols).

La primera tirada se’ns fa estranya, molta molsa als primers metres on ens cal fer A0 per no caure a terra. Superats els primers metres la roca millora i fem reunió sota un petit desplom. A la tirada hem trobat un espàrrec de parabolt sense plaqueta que cal adaptar amb una bagueta o portar una femella i una plaqueta.

La segona tirada, comença amb un petit desplom o molt vertical com vulguis dir-li però que hem fet amb estreps Ae fàcil  fins que la paret perd verticalitat, aleshores cal sortir en lliure cercant les febleses que dona la roca. Pocs metres sota la reunió hem fet un nou pas d’artificial abans d’entrar al tram final de la tirada on hem trobat que es millor entrar per la dreta.

La tercera tirada , surt per la dreta de la vauma on hi ha la reunió i als pocs metres trobem un nou espàrrec sense plaqueta, (hi ha gent molt valenta a qui els sobra les assegurances), a nosaltres, no!!. La tirada segueix amb un tram més fàcil i una apretada consistent en el tram final de la tirada on farem reunió sota la bola..

La quarta tirada, és simplement un canvi de reunió per situar-nos sota la bola però al principi de la darrera tirada de la via Siddharta.  

La darrera tirada comença amb un tram d’artificial equipat però força desplomat, poc a poc la paret perd inclinació i al final surt en lliure per fer els darrers metres fins la reunió.

Aquí dalt el vent gelat es fa notar més i no triguem gens a baixar i marxar directes al Bruc per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM....................  Nuria  (Bola de la Partió)

APERTURISTES ......    J. Oliva, G. Arias, J. Coll, J. Briz, Pere LL. Ibars

COMPANYS DE CORDA.................... Isabel Notivoli, Joan Asin

MATERIAL NECESSARI...... 14/15 cintes, estreps, (alguna femella i plaqueta per material robat)

DIFICULTAT MÀXIMA ........ V/Ae

 

1 comentari: