Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 9 de març del 2023

TASTANT EL SECTOR DE LA TORRE DE GUAITA

 DIMECRES, 08 DE MARÇ DE 2023

Per aquest dimecres he quedat de sortir amb el Lluis i tot i que ja vaig baixar a Rasquera el dissabte passat, ell te ganes de coneixer la zona , o sigui que plantegem la sortida amb aquesta intenció, pero baixar sols a terres de Tarragona, avui per avuio surt per un dineral si no omplim el cotxe. La Isabel també vol sortir però ella te un compromis i cal arribar aviat a casa, decideix deixar-ho correr, o sigui que anirem sols.


Al mati de dimecres , mentre fem el cafe, ens decidim per posposar la baixada a Rasquera per un altre moment i fer canvi d'objectiu, com que l'Isabel volia sortir li comentem lanova jugada i s'apunta, serem tres i decidim anar a terres de ponent, encara sense objectiu clar.

Ens aturem a la benzinera de Balaguer per esmorzar i acabar de decidir i finalment trobem un objectiu que ens agrada a tots. Anem a coneixer la nova zona d'escalada del Sector “Torre de Guaita” a Ager.


Amb la informació que corre per internet, no ens costa gaire localitzar-la i anem directes a provar alguna de les vies. Ens decantem per les vies del sector esquerra, més suaus, per tastar el lloc.


                           

La primera és la via “Patrulla canina” que segueix la carena que limita la zona pel Sud. Una via facil que ens per met anar controlant les altres vies i els descensos. No costa gens ubicarla perque als peus de via hi ha el número i un quimic


La primera tirada es curta i supera una placa amb bona roca que es fa curta, fa reunió sobre la placa per no fer un flanqueig caminant que ens porta a peu d'aresta.

La segona ja comença per l'aresta , primer flanqueig caminant a l'esquerra i despres per uns petits ressalts, la tirada esta ben assegurada amb pitons i un parabolt. Tan sols hi ha un tram on cal apretar un xic, la resta grimpada facil.


Les dues tirades següents, son de grimpada, sense problemes, hi trobarem un parabol de progressió en cada una. La reunió de la quarta costa de veure, primer trobarem un parabolt solitari en la paret on l'aresta es redreça però cal anar a la dreta per erribar al fil del esperó on i trobarem la reunió equipada per a rapelar.


La cinquena tirada supera la resta de paret fins el cim de l'aresta amb un tram de roca molt bona i assegurada amb un parabolt i varis ponts de roca o arbres llaçats. Al cim trobarem una reunió però cal anar uns deu metres més enlla per trobar una nova instal:lacio de rapel.


Aquest rapel, molt volat, l'hem partit en dos tal com indica el croquis , tot i que creiem que amb un fariem el fet, però la instal·lació intermitja esta ben preparada amb un cable de vida per poder acostar-te.

La segona via que fem és la nª 4 “ Cresta del chipiron”, en aquesta trobarem trams bons i trams amb la roca quartejada que fa yu -yu , però els trams bons, ho son de veritat i amb bona roca. Nosaltres hem fet les dues primeres tirades juntes i en el segon tram, hi ha un sector força potent i fi a superar.


La segona tirada és curta i bonica arribant a la reunió de la quarta tirada de la via anterior, (equipada per fer rapel), d'aqui un rapel de cinquanta ens deixa al terra, millor fer el rapel per la dreta i no per la fissura .

Tornem a baixar i encara tenim temps per fer una altre via, aquesta vegada escollim la nº 2, un diedre perfecte que enllaça amb la via anterior per sobre del tram dificil i que la resta de via tornem a repetir fins a la insta.lació de rapel.

Ara si que ja en tenim prou, hem fet el primer contacte amb la zona i segurament no sera el darrer.


Tornem al cotxe i decidim sortir per dalt i anar a cercar la carretera del Coll d'Ares per fer alguna panoramica de la paret i de pas, anar a Ager per fer la cervesa, però malauradament trobem tancat i tenim que baixar fins Les Avellanes per poder fer-la.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Patrulla canina

APERTURISTES.............................. Ayuta Zinovyeva, Dimitry Zinovev, Joaquin Olmo

COMPANYS DE CORDA ................ Isabel Notivoli, Lluis Gabernet

MATERIAL........................................ 10 cintes

DIFICULTAT ..................................... IV+


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Variant Boqueron

APERTURISTES.............................. Ayuta Zinovyeva, Dimitry Zinovev, Joaquin Olmo

COMPANYS DE CORDA ................ Lluis Gabernet

MATERIAL........................................ 10 cintes, (micros o Aliens)

DIFICULTAT ..................................... V


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Cresta del chipiron

APERTURISTES.............................. Ayuta Zinovyeva, Dimitry Zinovev, Joaquin Olmo

COMPANYS DE CORDA ................ Isabel Notivoli, Lluis Gabernet

MATERIAL........................................ 10 cintes

DIFICULTAT ..................................... V+



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada