Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 13 de març del 2023

COLL ROIG, SECTOR SUD-OEST

 DIUMENGE, 12 DE MARÇ DE 2023

Aquest diumenge no teniem pensat anar a Coll Roig, però donat que finalment serem sis companys, deixem els nostres objectius per a una altre setmana.


Com sempre que anem per aquestes contrades quedem amb la gent de Vilafranca a la benzinera de Manresa i d'alla marxem tots junts fins a Montgrony on ens espera l'Enric.

La nova guia de la zona ens ofereix un munt de variants a fer i avui decidim visitar un sector nou per nosaltres, el Sector Sud Oest, on teoricament hi ha tres vies, que ens aniran de conya per a fer diferents cordades i repartir-nos.


El cami fins a la zona , una virgueria de cami tal i com ens te acostumats en Santi. Un cami planer, assenyalitzat i tan sols es fa costerut arribats a la paret.

És un sector en creixement com podem comprobar en trobar una corda penjada i un lletrero avisant que la via esta en construcció.

Passat aixó arribem al sector i on creiem que hi hauria dues vies n'hi ha quatre.

Finalment decidim fer dues cordades de tres, per un costat el Pere , el Pep i l'Enric i par part nostre l'Angel , l'Isabel i jo.


Escollim començar per la via “Qui no te feina el gat pentina”, una placa molt bonica farcida de forats i amb algun eslab que els va enllaçant, molt bonica i amb passatges elegants que donen una mica de picantor a l'escalada.

Esta ben assegurada i a més podrem reforçar-la el que volguem, hi ha en el recorregut vuit parabolts i dos ponts de roca.


La reunió és una gran plataforma on hi ha dues instal·lacions de papel i dues reunions.

La nostra via segueix recte amunt i sobre un petit desplom hi ha un parabolt, si pugem recte la dificultat del pas és un xic més peró ananat per la dreta o per l'esquerra no tant, superat el pas la tirada es desvia a la dreta per unes rapisses per superar un tram vertical i continuar per l'aresta fins la reunió, trobarem un altre parabolt abans d'arribar a l'aresta i ja res més fins la reunió, (tram facilment protegible).


Una vegada a la reunió fem dos rapels per la via i tornem al terra.

Aquesta vegadaescollim fer la seva veïna “De mica en mica s'omple la pica”.

La primera tirada es de les mateixes caracteristiques que la via anterior i en el llibre assenyala que comparteixen la meitat del recorregut, però ara la han redreçat i presenta un recorregut completament indepèndent, així si, mol aprop i a la dreta de l'anterior.


A la tirada trobarem onze parabolts i dos ponts de roca.

Tornem a ser a la reunió intermitja i ara la via surt per un diedre que tenim a la nostra dreta, primer cal creuar un tram d'eslab protegit per un parabolt i despres al diedre en trobarem dos més abans de la sortida a l'aresta, (aquest tram si que coincideix amb la via anterior, i nosaltres hem posat un Camalot al mateix lloc que abans, .... som animals de costums !!!).


Per baixar aquesta vegada hem fet dos rapels però a una instal·lació que tenim més avall, també es pot fer un rapel de seixanta però caldra desgrimpar per una canal uns metres.

Ara tenim ganes de descobrir nous llocs i anem més al Oest per cercar i veure les dues vies que hi ha abans d'entrar a la cara Oest. Nosaltres escollim fer la via “ El jardiner”

La via segueix un diedre molt llaminer, si t'apropes al diedre hi ha una variant graduada de 6b, que no ens hem plantejat, de moment, i ens enfilem per la via més suau.


Aquesta esta molt menys assegurada que les anteriors però igual que les altres pot assegurar-la al gust. Trobarem dos parabolts i dos ponts de roca.

A la reunió hi ha instal·lacio de rapel. Nosaltres voliem segurir però sortint de la reunió hi ha un parabolt i un pont de roca tot en menys d'un metre i sepres res de res, tot i que hi han fissures llamineres per entretindret, la veritat no pensava trovar-me amb aixó i hem deixat material a peu de via. Crec que cal portar molts camalots perquè el tram es veu potent.


Decidim deixar-ho per a una propera visita.

Baixem al parquing i una vegada reunides les dues cordades, decidim anar a fer la cervesa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................... Qui no te feina, el gat pentina

APERTUIRSTES ................... Santi Sanz, Roger Perez

COMPANYS DE CORDA........ Isabel Notivoli, Angel Guillen

MATERIAL............................... 10 cintes , (Joc de Camalots opcional)

DIFICULTAT.............................. V+


DADES DE LA VIA

NOM....................................... De mica en mica, s'omple la pica

APERTUIRSTES ................... Santi Sanz, Roger Perez

COMPANYS DE CORDA........ Isabel Notivoli, Angel Guillen

MATERIAL............................... 12 cintes , (Joc de Camalots opcional)

DIFICULTAT.............................. V+


DADES DE LA VIA

NOM....................................... El Jardiner

APERTUIRSTES ................... Santi Sanz, Pep Vila

COMPANYS DE CORDA........ Isabel Notivoli, Angel Guillen

MATERIAL............................... 10 cintes , (Joc de Camalots opcional)

DIFICULTAT.............................. V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada