Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 8 de maig del 2023

ARESTA GAS AL MASMUT

 DIUMENGE, 07 DE MAIG DE 2023

Aquesta setmana preparem una sortida de la colla “Jubilats o quasi” i per fer el màxim de quòrum em demanen que faci alguna proposta amb uns requeriments concrets .

Tot pensant-ho faig dues propostes que s'adapten als paràmetres però amb l'inconvenient que queden molt lluny.


Els primers dies va apuntant-se personal sense tenir clar encara on anar fins que el Conrad ha desllorigat l'entrallat, (ell esta al poble i diu que si anem al Masmut,...... també s'apunta). Ja ho tenim decidit, anirem a Terol !!!.



Finalment d' Esparreguera sortim sis companys de la colla, el Xavi i la Cristina, el Ginés, el Joan, el Josepi jo, a Peñarroya de Tastavins ens esperarà el Conrad.

De tots els que baixem l'únic que ha escalat a la zona soc jo i proposo fer la via Picotasso que encara no he fet, però a la gent no li fa gaire gracia fer una via protegida tan sols amb ponts de roca i poc més i s'acorda anar a l'Aresta Gas, que esta assegurada amb parabolts,............. la majoria guanya !!!.



Arribem al pàrquing i ja trobem dues furgonetes, que per sort no van a la mateixa via.

Mentre fem la curta aproximació veiem que hi ha una cordada a la tercera tirada, però ja son molt amunt per coincidir en el recorregut, tan sols caldra anar en compte amb les pedres que puguin caure.

Com que som molts, decidim fer tres cordades, la primera la faran, el Xavi i la Cristina, darrera anirem el Josep, el Conrad i jo i darrera el Joan i el Gines.

Com que el que ens agrada, es que estigui assegurada, decidim entrar per la variant directa, més difícil però amb bones assegurances, (la original presenta roca dolenta i quasi res de protecció).


La primera tirada comença per un diedre vertical on el més important es la col·locació per evitar sortir disparat del diedre, aquesta entrada esta protegida per dos espits, per sobre presenta un petit desplom on trobarem dos ponts de roca (pont de roca i arbre) fins sortir sobre un petit repla , a partir d'aqui un petit diedre que quasi s'insinua ens deixa en una placa que no deixarem fins la reunió.


La segona tirada surt en flanqueig a la dreta per una leixa petita fins a trobar una fissura que puja en diagonal a la dreta i s'apropa a la canal que limita l'esperó per la dreta, sense arribar-hi i per la mateixa placa remuntem fins la reunió.


La tercera tirada segueix per la placa i va molt propera a la canal fins arribar a un arbre característic, a partir d'aqui s'enfila per la placa diagonalment a l'esquerra per anar a cercar el mig del contrafort, amb passatges molt bonics d'anar sortejant les petites vaumes que trobem fins la reunió.


La quarta tirada segueix la mateixa tonica de enfilar-se per mig del contrafort sempre cercant el millor passatge , la dificultat i la verticalitat van minvant progressivament fins la reunió.


La cinquena tirada comença fàcil i ajaguda fins un escanyament de la paret on trobarem un primer parabolt, per sobre i amb terreny trencat trobarem una baga en un arbre i per sobre hi ha les dues possibiltats de sortir de la via. Seguint la canal per terreny, mooolt trencat i amb arbres per anar a cercar el coll o fer un flanqueig a la dreta per una vira que ens portara a fil de l'esperó de la roca de la dreta que pujarem fins a trobar la reunió. Aquest tram esta assegurat amb parabolts i presenta una ascensió molt agradable.


La darrera tirada és per sortir de la paret per terreny trencat fins el cim, sense dificultat.

Una vegada tots al cim, encara ens resta remuntar fins dalt de les roques sense camí definit, tan sols per intuïció. A la carena del cim si que trobarem un munt de fites que senyalen el camí de baixada.




Com que no anem malament de temps encara pugem fins el mirador per fer fotos de les parets i tenir una panoràmica del entorn. Ara si que ja podem marxar i anem directes a Valderobles per fer un bon apat abans de tornar a casa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM............................................................... Aresta Gas

APERTUIRSTES ............................................ J. Terraez, S. Pascual i C. Abad

COMPANYS DE CORDA ............................... Josep , Conrad Meseguer

MATERIAL...................................................... 12 cintes

DIFICULTAT..................................................... V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada