Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 12 de juny del 2023

VIES NESKARAGALLS + DE L'ARESTA

 DIUMENGE, 11 DE JUNY DE 2023

Aquesta setmana hem quedat en sortir amb la colla de Vilafranca, primer seriem quatre però finalment hem acabat cinc.


Sortim a les set del mati per tal de guanyar temps als ruixats de tarda, però avui no ho tenim del tot clar, anem direcció a Ponent on ja a partir de primera hora donen pluges.

Arribem a Artesa sota un fort xàfec , el cel s' anat posant negre a mesura que ens acostem i les cortines d'aigua son presents a dreta i esquerra, però sortint d' Artesa no hi ha plogut gens. Arribats a Benavent fem una aturada per esmorzar i avaluar les possibilitats,..... la veritat que no ho veiem gens clar. Aquí cau alguna gota escadussera però res.


Finalment , el seny , ....... (o covardia d'alguns s'imposa ) i decidim baixar fins a Abella que resta més assolellada que no pas aquí dalt.

Escollim anar al sector Roca Vilella ara que ja hem superat el mes de maig i no es època de nidificació.

Com que el Pep, i en Toni no coneixen la zona ens repartim en dues cordades, ells amb l' Angel aniran a fer alguna via dels “Galls” i nosaltres, en Pere i jo ens decantem per fer dues vies que no he fet, i ell tan sols n'ha fet una.


Comencem per la via “ Neskaragalls” un diedre molt marcat que hi ha al sector esquerra de la paret. La via no es molt agraïda per la gran quantitat d'arbres que trobarem, però en totes les tirades trobarem algun passatge interessant . No trobarem gaire material a la via però si que trobarem les reunions muntades i equipades per baixar.

La via segueix el marcat diedre, intentant anar sempre per la seva vessant dreta, (la més neta d'arbres).


Les tirades d'uns quaranta cinc metres cal protegir-les i tan sols trobarem un pitó sortint de la primera reunió , un altre pitó i un parabolt a la darrera tirada que és la més exigent de la via.

La via acaba just al costat del ràpel de la vessant Nord o sigui que no ens caldrà carenejar i amb un ràpel de 50 metres serem al terra.


Com que encara tenim temps i la climatologia aguanta, decidim fer la via “Aresta” que tenim al costat del camí de baixada.

Una via amb “segell” Remi, on cal pujar amb convicció i anar tantejant les roques, no en cauen, però cal anar tantejant-les. Una primera tirada molt llarga, 60 metres,per fer reunió en un gran arbre on trobarem una baga.


En la tirada tan sols trobarem tres espits i posar quelcom fa yu-yu perquè les petites zones on es poden posar son de blocs i no saps si en alguna caiguda ho arrancaràs tot..

La segona tirada en lloc de pujar per l'aresta mateix, que es veu molt trencada, hem pujat per un diedre on han sortir uns passatges força bonics.


La reunió la fem en el mateix lloc de l'anterior via i amb un nou ràpel tornem a ser al terra on trobem als companys que també han acabat.

Ara directes a Artesa per fer la cervesa de rigor.


Per cert que finalment no ha plogut a Benavent, però no hi ha com ser previsors.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................... Neskaragalls

APERTURISTES................ Lorenzo Ortas, Candido Puyal i Luis Alfonso

COMPANY DE CORDA ..... Pere Giró

MATERIAL.......................... Joc de Camalots

DIFICULTAT........................ V+


DADES DE LA VIA

NOM................................... De l' Aresta

APERTURISTES................... Remi Bresco

COMPANY DE CORDA ......... Pere Giró

MATERIAL .............................. Joc de Camalots

DIFICULTAT............................ V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada