Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

diumenge, 10 de setembre del 2023

MATINAL A GORROS : ANA Mª CORREIA + GUZMAN SILVA

 DISSABTE, 09 DE SETEMBRE DE 2023

Inicialment havíem parlat de pujar a Pirineu abans no faci un canvi de temps i ens anul·li les possibilitats de fer una escapada, però finalment ens decantem per quedar-nos per Ca la Montse.

Avui com que no tenim cap presa quedem a Ca l' Anna del Bruc per esmorzar i ja decidirem qui i on anem.


Finalment al grup s'apunten cinc companys , o sigui que farem dues cordades. El nostre objectiu la via “Ana Mª Correia” a la Gorra Frigia.

Com que ja som grans,.... si podem estalviar-nos una caminada.... o fem!!!. per axó esperem el funicular de Sant Joan per a pujar fins a gorros.

El nostre objectiu esta a la vessant Oest, per tant cal travessar tots el Gorros per trobar el camí que ens portarà a peu de via.


Una vegada a lloc decidim cordades i queden formades per una primera que serem la Isabel i jo i la segona on aniran el Ramon, el Manolo i el Cesar.

La primera tirada comença amb els tipics passatges estranys i relliscosos que presenten totes les parets amb poca o nul·la insolació on cal anar amb compte per no relliscar. Uns primers metres drets que cop a poc van per dent verticalitat, fins arribar a la reunió , uns trenta metres més amunt. Trobarem set parabolts.


La segona és molt mes ajaguda on tan sols trobarem dos parabolts,.... i si els veiem !!!, cal fer servir la intuïció per cercar la reunió enmig d'un mar de pedra. També a uns trenta metres justets de corda.

La tercera tirada es difícil de seguir però tenint clar on hi ha la propera reunió vas trobant assegurances que no les veus fins trobar-te sobre, trobarem set parabolts i és un xic més difícil que l'anterior.


Aquí en aquesta tirada hi ha un nou concepte de via, fins ara per terreny ajagut i fàcil, però a partir d' aquí la escalada esdevé molt vertical amb molt bona roca i ben assegurada per no fer-se mal però on cal escalar.

Els primers metres despres de creuar la canal de la via “Viaplana” son els més dificils, per sort les assegurances estan properes i podem solventar-ho amb A0. Axó podrem fer-ho les tres primeres assegurances, però a partir d'aqui ja comença a haver-hi aire entre les assegurances. La roca de primera i uns “bolos” tan grans que hi ha vegades que fa por agafar-los i posar-te sobre. És una tirada “atletica”. Trobarem dotze assegurances en els trenta metres de recorregut.


Ara tan sols ens resta la darrera tirada, primer uns metres de placa protegida per tres parabolts fins a situar-nos sota un desplom amb pinta de roca trencada, en ple desplom , dos parabolts els primer d' ells molt sortit que fa por penjar-t'hi i el segon just a la sortida del desplom, la roca es veu trencada però no s'ha mogut res i una vegada tenim els peus a l'altura del segon parabolt ja millora la roca i podem progressar més tranquils fins la reunió al cim.

Com que la cordada dels companys van tres, es més lenta, i nosaltres decidim baixar fins el coll  per esperar-los i si podem fer una via més.


Tot i la quantitat de gent que hi ha al cim, no trobem cap cordada als ràpels i podem baixar amb tranquil·litat.

Una vegada al coll, ens decantem per fer la via “ Guzman Silva” que és la més propera als rapels de baixada.

Son tres tirades de quart grau amb algun passatge puntual de cinquè que ens torna a deixar als ràpels del cim. Aquesta vegada ja més concorreguts.


Al arribar el nostre torn, dos nous ràpels i al terra. Ara si que ja recollim els bartuls i marxem a l'estació del funicular per esperar al companys i allunyar-nos de la possible caiguda de pedres que tindrem si ens quedàssim al coll.

Una vegada tots reunits de nou, directes al Bruc per fer la cervesa de rigor.


J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................. Ana Mª Correia

APERTURISTES ............. J. Pazos, M.Muñoz, B.Tachin, P. Martinez, L. Gracia

COMPANYS DE CORDA .. Isabel Notivoli

MATERIAL......................... 15 cintes

DIFICULTAT ....................... V+ /A0


DADES DE LA VIA

NOM................................... Guzman Silva

APERTUIRSTES .............. J. Mª Guzman, J. C. Silva

COMPANYS DE CORDA . Isabel Notivoli

MATERIAL........................ 10 cintes

DIFICULTAT...................... V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada